• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallink maksis aastaga riigile ligi 150 miljonit teenustasusid

  Tallink Grupp maksis augustis lõppenud majandusaastal riigile 147,3 miljonit krooni, lõviosa sellest teenis Tallinna Sadam.

  Tallink Grupi finantsdirektori Andres Hundi sõnul on riigi institutsioonide teenustasud meretranspordisektoris viimastel aastatel hakanud kasvama eriti tempokalt. Põhjused on seejuures erinevad, kuid harva on tegemist majanduslike arvutustega. Vähemasti Eesti reisilaevanduse näite pealt saame me rääkida selgelt ettevõtluse maksukoormuse suurenemisest ja seda väga kiires tempos. Kui riigikapitalismi vähkkasvajale kätt ette ei panda, siis Eesti meretranspordi konkurentsivõime halveneb lähiaastatel järsult,' sõnas Hunt.
  Tema sõnul on Tallink unikaalne ettevõte, kellele Tallinna Sadam tahab hindu tänavu tõsta juba kaks korda aastas. 'Kui transiidifirmadel on kuhu kolida, siis meie tegevus on seotud väga konkreetsete liinidega ja monopol kasutab selle jõhkralt ära. Kui asju ei suudeta kodus ära lahendada, siis jääb loota Euroopa Liidu peale, mille liikmeks Eesti teatavasti mõni aeg tagasi sai,' rääkis Hunt.
  Tallink Grupp on Läänemere piirkonna juhtivaid reisi-ja kaubaveo ettevõtteid. Tallink lõi 2003-2004 majandusaastal 800 uut töökohta. Tallink teenindab Tallinn-Helsingi, Paldiski-Kapellskari, Tallinn-Stockholm ja Helsingi-Tallinn-Peterburi liinidel kokku kuue reisi- ja kolme kiirlaevaga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.