11. november 2004 kell 11:37

Tallink maksis aastaga riigile ligi 150 miljonit teenustasusid

Tallink Grupp maksis augustis lõppenud majandusaastal riigile 147,3 miljonit krooni, lõviosa sellest teenis Tallinna Sadam.

Tallink Grupi finantsdirektori Andres Hundi sõnul on riigi institutsioonide teenustasud meretranspordisektoris viimastel aastatel hakanud kasvama eriti tempokalt. Põhjused on seejuures erinevad, kuid harva on tegemist majanduslike arvutustega. Vähemasti Eesti reisilaevanduse näite pealt saame me rääkida selgelt ettevõtluse maksukoormuse suurenemisest ja seda väga kiires tempos. Kui riigikapitalismi vähkkasvajale kätt ette ei panda, siis Eesti meretranspordi konkurentsivõime halveneb lähiaastatel järsult,' sõnas Hunt.

Tema sõnul on Tallink unikaalne ettevõte, kellele Tallinna Sadam tahab hindu tänavu tõsta juba kaks korda aastas. 'Kui transiidifirmadel on kuhu kolida, siis meie tegevus on seotud väga konkreetsete liinidega ja monopol kasutab selle jõhkralt ära. Kui asju ei suudeta kodus ära lahendada, siis jääb loota Euroopa Liidu peale, mille liikmeks Eesti teatavasti mõni aeg tagasi sai,' rääkis Hunt.

Tallink Grupp on Läänemere piirkonna juhtivaid reisi-ja kaubaveo ettevõtteid. Tallink lõi 2003-2004 majandusaastal 800 uut töökohta. Tallink teenindab Tallinn-Helsingi, Paldiski-Kapellskari, Tallinn-Stockholm ja Helsingi-Tallinn-Peterburi liinidel kokku kuue reisi- ja kolme kiirlaevaga.

Hetkel kuum