• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti valib omale euromündi

  Kümnele euromündi rahvusliku külje kujundusvõistluse finaaltööle saab hääli anda telefonihääletuse käigus 4.?11. detsembrini. Enim hääli kogunud võistlustöö kuulutatakse konkursi võitjaks hiljemalt 17. detsembril 2004.
  ?Oleme rõõmsad, et konkurss leidis laia vastukaja. Ootame detsembri alguses aktiivset osavõttu telefonihääletusel, kus langeb valik parima kavandi osas,? sõnas ?ürii esimees, Eesti Panga president Vahur Kraft.
  Kavandid on välja pandud Tallinnas Rotermanni soolalaos kuni 5. detsembrini vältaval näitusel ?Euro valmimine: ideest teostuseni?.
  Otsuse kümne rahvuslikku hindamisvooru jõudnud kavandi osas tegid aasta ema 2004 Maaja Moppel, Eesti Kunstimuuseumi peadirektor Marika Valk, Lennart Meri, Eesti Kunstnike Liidu president Jaan Elken, Eesti Kunstiakadeemia rektor Ando Keskküla, kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa, Eesti Ekspressi kunstitoimetaja Harry Liivrand, Eesti Üliõpilaskondade Liidu juhatuse esimees Madis Masing, Eesti Kunstiakadeemia erakorraline professor Martin Pärn, Eesti Kunstiakadeemia vabade kunstide teaduskonna skulptuuriosakonna juhataja Jaak Soans, riigikantselei sümboolikaosakonna juhataja Kalev Uustalu ning Eesti Panga president Vahur Kraft.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.