Tallinna korterite hinnatõus ületab palkade kasvu

ÄP 15. november 2004, 00:00

Aastatel 1999-2003 tõusid tüüpkorterite hinnad keskmiselt 20% aastas, sissetulekud aga ca 10% aastas. Hinnatõusu suurimateks mõjuteguriteks on olnud eelkõige avardunud laenuvõimalused ja intressimäärade langus.

Kasutatud korterite hinnatase on kohati ligilähedane uute korterite hindadele, kuid ka uute korterite osas on tegemist jätkuva hinnatõusuga. Nõudlus uuselamuprojektide järele ületab tihtipeale pakkumist. Kui võrrelda korterite hinnamuutusi Tallinna erinevates piirkondades, siis eelmise aasta lõpu ja selle aasta alguse kiire hinnatõusutempo suvekuudel aeglustus.

Kuna tegemist on suveperioodiga, siis kaugeleulatuvaid järeldusi selle põhjal teha ei saa, sest mingil määral on turgu mõjutanud sesoonsus.

Suveperioodil seiskus hinnatõus kõige selgemalt Lasnamäel ja Kristiines, suhteliselt stabiilsena on püsinud aga Pelgulinna ja Õismäe hinnad. Tartu korteriturul aasta tagasi alanud kiire hinnatõus on pidurdunud ja tüüpkorterite puhul on hinnad vähesel määral isegi langenud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing