Rapla jäätmejaam on ainulaadne

Aivar Surva 17. november 2004, 00:00

Vastukaja kommentaarile ?Hinnamuutus ajendab inimesi prügi sorteerima?

ASi Cleanaway tegevdirektor ja ASi Tallinna Prügila nõukogu liige Argo Luude väitis, et Ragn-Sellsi poolt opereeritavas Rapla jäätmejaamas kehtib Eesti kõrgeim hind.

Aasta alguses korraldas seitsmele Raplamaa vallale kuuluv MTÜ Raplamaa Jäätmekäitluskeskus avaliku konkursi jäätmejaamale operaatori leidmiseks. Sinna laekus kolm pakkumist: Cleanaway osalusega Resk OÜ-lt, ASilt Väätsa Prügila ja Ragn-Sells?ilt. Pärast pakkumiste avamist selgus, et kõige kõrgema hinnapakkumise tegi Väätsa Prügila, järgnes Resk ja odavaima Ragn-Sells. Seega käitub Cleanaway veidi ebaeetiliselt, süüdistades Ragn-Sells?i kõrges hinnas, olles ise konkursile pakkunud veelgi kõrgemat hinda. Rapla jäätmejaama rendile võtnud Ragn-Sellsi jäätmete vastuvõtuhind koosneb jäätmete vastuvõtukuludest, opereerimiskuludest (elekter, rent, inimeste palgad), transpordikuludest Väätsa prügilasse, ladestuskuludest ja kasumimarginaalist.

Raplamaa jäätmekava näeb ette, et maakonna jäätmete esmane äraandmine toimub Rapla jäätmejaamas ja ladestamine Väätsa prügilas.

Hetkel ei saa ka Rapla jäätmejaama hindu Eestis millegagi võrrelda, sest tegu on ainukese seda tüüpi jäätmejaamaga. Palun edaspidi lugejatele esitada kõik faktid, mitte teha neist endale sobivaid valikuid!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:53
Otsi:

Ava täpsem otsing