Nõustamistoetus firma kasvatamiseks

Merike Lees 19. november 2004, 00:00

EASi vanemkonsultandi Anu-Maaja Palloki sõnul on oluline, et nõustamistöö tulemus ei jääks ainult dokumendiks. Praktika näitab, et mitmed konsultatsiooniprojektid on jäänud n-ö sahtlisse, sest ettevõtte juhtkond ei toeta projekti käigus välja töötatud ideede ellurakendamist. Ettevõte on küll saanud vajaliku oskusteabe, kuid see on jäänud kasutamata, selgitas Pallok.

Nõustamistoetust saavad taotleda ainult väike- ja keskmise suurusega ettevõtted või FIEd. Üheks välistatud valdkonnaks on põllumajandussektor. Põllumajandustoote defineerimisel lähtutakse Euroopa Ühenduse asutamislepingu lisas 1 toodud kaubagruppide loendist. Sealsetesse tootegruppidesse 1?24 kuulub suur hulk toiduaineid, kuid toetust saavad neist vaid kaubagruppide 19 ja 21 alla kuuluvad tootjad või tooted.

Nõustamistoetuse raames saab koostada äri- ja arenguplaane, viia läbi juhtimiskonsultatsioone, tööohutus- ja tervishoiuprojekte, turu- ja turundusuuringuid, kvaliteedi- ja keskkonnajuhtimisprojekte ning koostada personali arengukavasid, selgitas Pallok.

Samuti toetatakse tasuvus- ja patendiuuringuid ning tootmis- ja tehnoloogiaalast nõustamist.

Nõustamistoetusega saab katta konsultandi tasu, mis on arvutatud päeva- või tunnitasu alusel.

Toetuse maksimumsumma on 200 000 krooni taotleja kohta aastas, kuid mitte rohkem kui 50 protsenti abikõlblikest kuludest. Omafinantseering peab olema vähemalt 50%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing