• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nõustamistoetus firma kasvatamiseks

  EASi vanemkonsultandi Anu-Maaja Palloki sõnul on oluline, et nõustamistöö tulemus ei jääks ainult dokumendiks. Praktika näitab, et mitmed konsultatsiooniprojektid on jäänud n-ö sahtlisse, sest ettevõtte juhtkond ei toeta projekti käigus välja töötatud ideede ellurakendamist. Ettevõte on küll saanud vajaliku oskusteabe, kuid see on jäänud kasutamata, selgitas Pallok.
  Nõustamistoetust saavad taotleda ainult väike- ja keskmise suurusega ettevõtted või FIEd. Üheks välistatud valdkonnaks on põllumajandussektor. Põllumajandustoote defineerimisel lähtutakse Euroopa Ühenduse asutamislepingu lisas 1 toodud kaubagruppide loendist. Sealsetesse tootegruppidesse 1?24 kuulub suur hulk toiduaineid, kuid toetust saavad neist vaid kaubagruppide 19 ja 21 alla kuuluvad tootjad või tooted.
  Nõustamistoetuse raames saab koostada äri- ja arenguplaane, viia läbi juhtimiskonsultatsioone, tööohutus- ja tervishoiuprojekte, turu- ja turundusuuringuid, kvaliteedi- ja keskkonnajuhtimisprojekte ning koostada personali arengukavasid, selgitas Pallok.
  Samuti toetatakse tasuvus- ja patendiuuringuid ning tootmis- ja tehnoloogiaalast nõustamist.
  Nõustamistoetusega saab katta konsultandi tasu, mis on arvutatud päeva- või tunnitasu alusel.
  Toetuse maksimumsumma on 200 000 krooni taotleja kohta aastas, kuid mitte rohkem kui 50 protsenti abikõlblikest kuludest. Omafinantseering peab olema vähemalt 50%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.