Euroopa teist päeva languses

Raivo Sormunen 23. november 2004, 00:00

Eile ei puudunud vähe, kui Euroopa kvaliteetaktsiaid jälgiv indeks Dow Jones Stoxx 50 oleks kukkunud juba teist börsipäeva järjest enam kui protsendi võrra ehk saanud hakkama trikiga, mida polnud indeks kogenud juba viimased neliteist kuud.

New Yorgi kaubabörsil 50 dollari ligidale jõudnud naftabarrel ja dollari rekordnõrk tase euro vastu hoidis eile Euroopa börse rõhu all.

?Nafta ja dollari kombinatsioon on hetkel Euroopa aktsiatele halb kombinatsioon. See lööb majanduskasvu ning kajastub ka aktsiahindades,? ütles Bloombergile Interbrokers SA fondivalitseja Luis Benguerel.

Euroopa kvaliteetaktsiaid jälgiv indeks Dow Jones Stoxx 50, mis möödunud nädala reedel langes 1,1%, oli eile keskpäeval taas üle protsendises miinuses. Õhtu poole indeks siiski mõnevõrra kosus.

Investeerimispank Goldman, Sachs & Co andis eile investoritele soovituse vähendada oma portfellis aktsiate osakaalu, kuna ettevõtete kasumi kasv võib kahaneda.

Kütuse suurtarbijad British Airways ja Deutsche Lufthansa AG olid kella 17.30 odavnenud vastavalt 2,7% ja 1,7%. Suuremaid langejaid leidis ka mikrokiipide tootjate hulgas, kuna investeerimispank Goldman Sachs teatas möödunud reedel, et sektori 2005. aasta väljavaade on murettekitav.

Põhjala börsidel ei edenenud kuidagi hästi Assa Abloy aktsia.

Credit Suisse First Boston alandas nimelt maailma suurima lukutootja reitingut, kuna väärtpaber on sel aastal tõusnud juba 25% ning majandustulemused suuremat kosumist ei luba. Aktsia oli kella poole kuueks õhtul kaotanud 2,3% ning langenud 106,50 Rootsi kroonini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing