• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa teist päeva languses

  Eile ei puudunud vähe, kui Euroopa kvaliteetaktsiaid jälgiv indeks Dow Jones Stoxx 50 oleks kukkunud juba teist börsipäeva järjest enam kui protsendi võrra ehk saanud hakkama trikiga, mida polnud indeks kogenud juba viimased neliteist kuud.
  New Yorgi kaubabörsil 50 dollari ligidale jõudnud naftabarrel ja dollari rekordnõrk tase euro vastu hoidis eile Euroopa börse rõhu all.
  ?Nafta ja dollari kombinatsioon on hetkel Euroopa aktsiatele halb kombinatsioon. See lööb majanduskasvu ning kajastub ka aktsiahindades,? ütles Bloombergile Interbrokers SA fondivalitseja Luis Benguerel.
  Euroopa kvaliteetaktsiaid jälgiv indeks Dow Jones Stoxx 50, mis möödunud nädala reedel langes 1,1%, oli eile keskpäeval taas üle protsendises miinuses. Õhtu poole indeks siiski mõnevõrra kosus.
  Investeerimispank Goldman, Sachs & Co andis eile investoritele soovituse vähendada oma portfellis aktsiate osakaalu, kuna ettevõtete kasumi kasv võib kahaneda.
  Kütuse suurtarbijad British Airways ja Deutsche Lufthansa AG olid kella 17.30 odavnenud vastavalt 2,7% ja 1,7%. Suuremaid langejaid leidis ka mikrokiipide tootjate hulgas, kuna investeerimispank Goldman Sachs teatas möödunud reedel, et sektori 2005. aasta väljavaade on murettekitav.
  Põhjala börsidel ei edenenud kuidagi hästi Assa Abloy aktsia.
  Credit Suisse First Boston alandas nimelt maailma suurima lukutootja reitingut, kuna väärtpaber on sel aastal tõusnud juba 25% ning majandustulemused suuremat kosumist ei luba. Aktsia oli kella poole kuueks õhtul kaotanud 2,3% ning langenud 106,50 Rootsi kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Ain Hanschmidt: mul on tuleva aasta suhtes üks suur hirm
Ettevõtjatele on väga oluline hinna- ja finantsstabiilsus – tehes äriplaani 10–12 aastat ette, vajame selgust, mida praeguses keskkonnas endiselt ei ole, rääkis suurettevõtja Ain Hanschmidt Äripäeva raadio usutluses konverentsil “Äriplaan 2022”.
Ettevõtjatele on väga oluline hinna- ja finantsstabiilsus – tehes äriplaani 10–12 aastat ette, vajame selgust, mida praeguses keskkonnas endiselt ei ole, rääkis suurettevõtja Ain Hanschmidt Äripäeva raadio usutluses konverentsil “Äriplaan 2022”.
Ohvrilt 23 000 eurot meelitanud krüptolausuja pääses kohtus vastutuseta
Rahast ilma jäänud investor läks kohtusse krüptolausuja Erik Nurme vastu, kes võttis temalt 23 000 eurot, kuid ohver sai kohtust vastuse, et rahvusvahelise krüptoskeemi Eesti juht oli asjas vaid vahendaja.
Rahast ilma jäänud investor läks kohtusse krüptolausuja Erik Nurme vastu, kes võttis temalt 23 000 eurot, kuid ohver sai kohtust vastuse, et rahvusvahelise krüptoskeemi Eesti juht oli asjas vaid vahendaja.