ÄL: Endisesse ülikoolimajja tulevad luksuskorterid

24. november 2004, 08:01

Tallinna ülikoolide Estonia puiesteel asuva hoone ostjal Leonarda Investil on majaga seoses mõlkumas mitu plaani.

Ettevõtte plaanide kohaselt on suur maja kavas arendada büroo- ning elupindadeks, kusjuures viimasele korrusele soovib uus omanik ehitada eksklusiivkorterid, kirjutab Ärileht.

Leonarda Investi esindava vandeadvokaadi Madis Kiisa sõnul on Estonia puiestee hoone viimane korrus välja ehitamata. ?Ideaalvariandis tahaksid omanikud selle korruse välja ehitada ? kui linn seda loomulikult lubab ? ja osa maja pinnast korteriomanditeks jagada. Hoone ülemise osa puhul tuleks kõne alla eksklusiivkorterite rajamine,? selgitas Kiisa. Alumised korrused jääksid äripindadeks. Samas lisas Kiisa, et omaniku plaanid hoone tuleviku osas pole veel päris täpsed.

?Niisugusele enampakkumisele minnes ei ole mõtet hakata detailseid plaane tegema, sest kunagi ei tea, kes enampakkumise võidab.?

Leonarda Invest oli nõus ülikoolidele kuuluva, enam kui 7000 ruutmeetri suuruse hoone eest välja käima 90,5 miljonit krooni. Lisaks Leonardale tundsid maja soetamise vastu huvi AS Susi ning AS Meriton Hotels ? mõlemad hotelliarendajad.

?Praeguste plaanide kohaselt hotelli sellesse hoonesse ei tule,? kinnitas Madis Kiisa. Lisaks on hoone endistel omanikel õigus maja ruume kasutada järgmise aasta lõpuni.

Kiisa lükkab ümber ajakirjanduses levinud ekslikud väited, mille kohaselt on Leonarda Investi näol tegu riiulifirmaga. ?Seda ei saa kohe kindlasti väita, sest ettevõtte bilansimaht ulatub poole miljardi kroonini.?

Kiisa sõnul esindavad ASi Leonarda Invest omanikud n-ö Vene taustaga kapitali. ?Tegu on väga sümpaatsete äriinimestega,? kinnitab Kiisa, lisades, et tegu on ühtlasi Tallinna Äripangaga seotud isikutega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing