PM: Jõgisoo elanikud näitasid uuele prügilale punast tuld

24. november 2004, 08:02

Tallinna lähistele uue prügila rajamisest huvituv Ragn-Sells sai teisipäeval oma plaane Saku valla Jõgisoo rahvale tutvustades üldise meelepaha osaliseks.

Ragn-Sellsi mõte rajada oma uus jäätmekäitluskeskus ehk lihtsamalt öeldes nüüdisaegne prügila Tallinna külje alla Saku, Harku, Kohila või Keila valda pole leidnud positiivset vastuvõttu, pigem vastupidi, kirjutab Postimees.

Mööda kuut võimalikku prügila asukohta korraldatud tuur «kohtumised kohalikega» jõudis esmaspäeva õhtuks Jõgisoole, kuhu kogunes ligi poolsada häälekat osalejat. Prügila plaane oli tutvustama tulnud Ragn-Sellsi juhtide kõrval ka keskkonnamõjude hindajad firmast Hendrikson Co.

Inimeste etteheidetel ei tulnud lõppu, sest osa kartis, et nende maa ja majade hind hakkab langema, teised aga, et põllumaad saavad kahjulikest ainetest rikutud, ning kolmandad muretsesid prügimäel elutsevate lindude ning nende tekitatavate kahjude pärast.

Pärast kolmetunnist teravat vaidlus inimesed lõpuks väsisid ning koosolek lõpetati osalejate tungival nõudmisel hääletusega, mis pea üksmeelselt prügilale nende kodukohas «ei» ütles.

Kohalike elanike vastuseis uuele jäätmekäitluskeskusele on tõrjuv enamikus kohtades, kuhu Ragn-Sells oma plaane tutvustama läheb.

Eelkõige kardavad inimesed, et jäätmekeskus reostab keskkonda ja alandab kinnisvara hinda. Samuti peljatakse seda, et lubatud käitluskeskuse asemel otsib firma kohta, kuhu jäätmed lihtsalt maha matta.

Ragn-Sellsi plaanidesse on seni eitavalt suhtunud ka Saku vallavalitsus

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing