BLRT Grupp laseb vette esimese suurima Eestis ehitatud kaubalaeva

Kadi Heinsalu 26. november 2004, 00:00

Hollandi kompanii Damen Shipyards Bergum tellimusel ehitatud laev võib sõita nii merel kui ka jõgedel, teatas BLRT.

Laevale pandi kiil aprillis, ja enne kliendile andmist ehitatakse seda veel kai ääres edasi. Ehituse hind on poolte kokkuleppel konfidentsiaalne, kuid jääb kordades alla näiteks kruiisilaevade ehitushinnale, rääkis LRT Grupi avalike suhete juht Urmas Tooming.

Eestis ei ole seni nii suuri laevu ehitatud. Blue Sea on 88 meetrit pikk ja 12,5 meetrit lai ning võib peale võtta kuni 3800 tonni kaupa või ligi 200 merekonteinerit. Tegemist on esimese kaubalaevaga viiesest seeriast. Juba käib BLRT Laevaehituses kahe järgmise samasuguse aluse montaa?. Veebruaris 2005 valmib teine laev, mai lõpus kolmas. Kahe viimase laeva valmimise tähtajad pole paika pandud, lisas Tooming.

Seni on BLRT Grupp ehitanud viis väiksemat laeva, millest viimane oli sügisel valminud mitmeotstarbeline merepuksiir Eridan. Hollandi kompanii tellimused moodustavad sel ja järgmise aastal lõviosa uute laevade ehitusest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing