Deutsche Banki strateeg: Jaapani aktsiaturg võib tuleval aastal kõvasti kukkuda

26. november 2004, 11:53

Deutsche Banki strateeg ootab tuleval aastal Jaapani aktsiaturu kukkumist, kirjutab Bloomberg.

Deutsche Banki Tokios asuva strateegi Ryoji Musha prognoosi kohaselt võib Nikkei 225 indeks kukkuda tuleval aastal 9000 punktile (praegu 10 833,75 punkti). See tähendaks praeguse tasemega võrreldes 17 protsendist kukkumist. Strateeg põhjustab aktsiaturu kukkumist globaalse majanduskasvu aeglustumist enne uut hoo ülesvõtmist 2006. aastal.

Aktsiad langevad tuleval aastal üle maailma, kuna USA loid majanduskasv lööb maailma majanduskasvu. Intresside alandamised aitavad Nikkeil tõusta 2006. aastal võrreldes praeguse tasemega kuni 50 protsenti kõrgemale.

?Tulev aasta saab olema see aasta, mil investorid saavad aru, et optimism jätkusuutlikust kasvust oli põhjendamatu,? ütles 55aastane Musha, kes on jälginud Jaapani aktsiaturge 31 aastat. ?Maailma majandus ja ettevõtete kasumid teevad tipu ja see viib taas madalamate intressideni, aidates 2006. aastal aktsiaturge rohke likviidsusega.?

Investorid peaksid vältima eksportööride, kaasa arvatud tehnoloogiafirmade, aga ka terasetootjate ja laevaomanike aktsiad,? ütles Musha. ?Jaapani kodumaisest nõudlusest teenivate firmade aktsiad, nagu pankade omad, on hea ost, arvestades järgneva kahe aasta väljavaadet,? Ta keeldus nimetamast konkreetseid aktsiad.

Musha ütles, et ta pole muutunud pessimistlikuks Jaapani aktsiaturu suhtes. Ta soovitab jätkuvalt oma presentatsioonides hoida tuleval aastal Jaapani aktsiad portfellis sama osakaaluga, kui Jaapani aktsiad on esindatud rahvusvahelistes indeksites.

Tuleval aastal juhib maailmas aktsiaturgude kukkumist USA aktsiad. Investorid kahtlevad maailma suurima majanduse võime üle vähendada eelarve- ja jooksevkontodefitsiiti.

Musha muutus esmakordselt kümne aasta jooksul Jaapani aktsiate suhtes optimistlikuks 2002. aasta märtsis ja sellest ajast pole tema vaade muutunud. 2002. aasta märtsist on Nikkei tõusnud 0,8 protsenti.

2006. aastal selgub, et hullem Jaapani pankade halbade laenude osas on möödas. See koos kasvava liitumiste ja ülevõtmiste aktiivsusega tekitab investorites isu kodumaale suunatud aktsiate suhtes.

Musha pole muutnud ka oma suhtumist USA aktsiaturu suhtes. Ta muutus USA aktsiaturu suhtes pessimistlikuks 1999. aasta mais üheksaaastase positiivse meelestatuse järel.

?USA aktsiaturg on joodikuturg,? ütles Musha. ?On vaid aja küsimus, millal inimesed ärkavad ja saavad aru, et USA majanduse praegune olukord ja Jaapani majanduse kasv mõjutavad turu pöördumist.?

Ka Goldman Sachsi Tokios asuv strateeg Kathy Matsui on arvamusel, et Jaapani sisemajandusele suunatud ettevõtete aktsiatel läheb hästi ajal, mil eksportööride aktsiad langevad.

JPMorgani Jaapani aktsiate strateeg John Vail ootab tuleval aastal Topix indeksi kümneprotsendist tõusu. Jätkuvalt muretsetakse USA ja Hiina majanduste aeglustumise pärast, kuid nende mõju Jaapani majandusele võib olla ülehinnatud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing