Pärnu PM: Vändras annab toasooja maagaas

26. november 2004, 08:14

Eile pärastlõunal avasid Fortum Termesti ja Eesti Gaasi esindajad Vändras koostöös valminud kaks moodsat konteinerkatlamaja gaasitorustikuga.

Esimesena Pärnumaal maagaasiküttele läinud Vändra alevis tehti Wendre vabriku õuelt soojaproov 1. oktoobril. Teine katlamaja jääb Vana tänava äärde ja kütab piirkonna kortermaju. Alanud kütteperioodil ei ole alevivanem Toomas Sontsi jutu järgi keegi talle helistanud ja öelnud, et korter on külm, kirjutab Pärnu Postimees.

Eesti Gaasi direktor Raul Kotov rääkis, et Vändra teeristini jõudnud gaasitorustiku projekteerimine edasisel suunal jätkub ja 2006. aasta lõpus peaks jõudma Pärnuni.

ASi Fortum Termest juhatuse liige Riho Sild mainis, et ettevõte on viimasel kolmel aastal ehitanud poolsada gaasikatlamaja.

?Oleme Vändrasse pannud palju raha, need kaks katlamaja kokku olid üle nelja miljoni ja gaasitoru ehitamine alevis poolteist miljonit krooni. Kallis see on, aga ta on pikaealine, tasub ära, 20 aastat vähemalt võib selle katlamajaga rahulikult töötada.?

Eesti Gaas on valmis Vändrasse tarnima kuni kaks miljonit kuupmeetrit maagaasi aastas. Fortum Termesti rajatud Wendre katlamaja aastane võimsus on üle nelja megavati ja planeeritud aastane soojatoodang 8000 megavatt-tundi. Teise, Elko konteinerkatlamaja võimsus on 0,46 megavatti ja soojatoodang 700 megavatt-tundi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing