• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Helsingi börs kolme aasta tipus

  Soome indeks OMX Helsinki 25 (endine HEX 25) kerkis 0,3 protsendi võrra 1857,70 punktini. Viimati oli indeks nii kõrgel 2001. aasta juunis.
  Indeksis on 25 juhtivat Soome ettevõtet. Nokia moodustab indeksist kümnendiku. Suur osakaal on TeliaSoneral ja paberitööstusettevõtetel UPM-Kymmene ja Stora Enso. Nokia väiksem osakaal ja teiste firmade tugev esinemine on indeksi tõstnud enam kui kolme aasta kõrgpunkti. Nokia aktsia hind kerkis 0,7 protsenti, 12,42 euroni. Maailma suurim mobiiltelefonide tootja ostab tagasi oma aktsiaid, mis toetab väärtpaberi hinda. Reedese seisuga oli firma soetanud 176 miljonit oma aktsiat.
  Põhjala börsidel liigutas aktsiaid dollari kurss. Firmad, mille käibest moodustab USA müük suure osa, olid languses. Kannatajateks oli Rootsi lukutootja Assa Abloy, positiivselt esines aga rõivatootja Hennes & Mauritz, kuna firma müük toimub peamiselt eurodes.
  Dollari kurss puudutas Rootsi krooni suhtes kaheksa aasta madalaimat taset. Euro suhtes langes dollar rekordmadalale tasemele alates ühisraha käibele tulekust.
  Assa Abloy aktsia hind langes 0,9 protsenti. Firma eelmise aasta käibest moodustas USA müük 42 protsenti. Maailma suurima lõikeriistade tootja Sandviki aktsia langes 1,1 protsenti. Firma müük USAsse moodustab 21 protsenti käibest. Firma kolmanda kvartali kasumit vähendasid ebasoodsad valuutakursid 90 miljoni Rootsi krooni võrra.
  Rõivatootja Hennes & Mauritz alandas kolmandas kvartalis toodete hindu nelja protsendi võrra, kuna odavama dollari tõttu on riietusesemete importimine Hiinast odavam. Hiina jüaani kurss on seotud dollariga. Aktsia hind kerkis 0,7 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: stopp välistööjõuga skeemitamisele!
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Euroopa aktsiaturud on jõuliselt taastumas
Euroopa aktsiaturud on pärast eile toimunud kahe kuu suurimat langust taastumas, sest mure Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande võimaliku pankroti pärast leevenes ning investorid kasutasid langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on pärast eile toimunud kahe kuu suurimat langust taastumas, sest mure Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande võimaliku pankroti pärast leevenes ning investorid kasutasid langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Jah või Ei: ettevõtte RIA.com Marketplaces 15 küsimusega kõiki valdkondi hõlmav test
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Grusiinist miljardär võtab kümneid miljoneid dividendi Eesti firma kaudu
Forbesi miljardäride nimekirja jõudnud Gruusia ärimees Mikheil Lomtadze on oma Eesti firma kaudu kümneid miljoneid dividendi võtnud.
Forbesi miljardäride nimekirja jõudnud Gruusia ärimees Mikheil Lomtadze on oma Eesti firma kaudu kümneid miljoneid dividendi võtnud.