2. detsember 2004 kell 13:55

Muugal ootab saatust 500 tonni India pühvliliha

Tänane Eesti Ekspress kirjutab, et Muuga sadamas ootab saatust 500 tonni India pühvliliha, mis salakaubana Venemaale viia taheti.

Teadmata päritolu liha seisab Muuga sadamas alates septembri lõpust. Uus-Meremaa saatedokumendid tundusid veterinaarametnikele kahtlased ja osutusid võltsinguks. Maaletooja tõi seejärel uued dokumendid, mille järgi pärineb liha Indiast.

India sagedaste loomataudide tõttu keelavad Euroopa Liit ja Venemaa sealset liha sisse tuua. Sestap keelas vetamet oktoobri teises pooles liha Muugalt ka ükskõik mis suunas vedada.

Ca 500 tonni liha maksab Venemaa hinnanguliselt 600 000 dollarit ehk üle seitsme miljoni krooni. Üle saja samasuguse konteineri tundmatut päritolu lihaga on jõudnud Saksamaal Hamburgi, Leedus Klaipeda ja ka Poola sadamatesse. Kokku küünib Euroopasse saabunud salaliha kogus 200 000 tonnini.

Hetkel kuum