• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Randalu silmitsi Beethoveniga

  Beethoveni viis klaverikontserti ? see on klaveriõhtute tipp!
  Kalle Randalu on Beethoveni kontserditsüklit korduvalt ja menukalt esitanud nii Eestis kui ka Saksamaal. Esmakordselt 1987. aastal. Sama tsükli kümme aastat hiljem toimunud esituse Estonia kontserdisaalis valisid Klassikaraadio kuulajad aasta suurimaks muusikaelamuseks.
  Saksamaal elava eesti pianisti, Karlsruhe Muusikakõrgkooli ja Freiburgi Ülikooli professori Kalle Randalu Beethoveni tõlgitsust hindavad kõrgelt ka sakslased, tuues Randalu esmaklassilisest mängust esile säravpuhast tooni, nüansirikkust, tundelisust, musikaalsust, suurepärast tehnikat. Randalu on neid kontserte esitades enda sõnul avastanud üha üllatavamaid perspektiive, uusi tagamaid, sügavusi.
  Muusikaajaloos annab otsida teist heliloojat, kelle ühe ?anri teosed pakuks nõnda suurt kunstilist naudingut ja vaheldusrikkust kui Ludwig van Beethoveni klaverikontserdid. Loodud ajavahemikus 1790?1809, on need nagu viis osa suurest draamanäidendist.
  8. detsembril saab kuulata kontserte nr 1?3. Neist esimesed kaks, Beethoveni esimesed Viinis valminud orkestriteosed, on kantud heliloojast klaverivirtuoosi mängurõõmust, kolmas tähistab läbimurret teel kuulsa ?Eroica? poole. 9. detsembril esitatavad 4. ja 5. kontsert on aga meistriteosed küpse looja sulest.
  Autor: Kersti Inno
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Nafta hind pöördus uuesti langusesse
Nafta hinnad kukuvad täna koos ülejäänud finantsturgudega, sest kahtluse alla on seatud praeguste vaktsiinide efektiivsus omikrontüve vastu, vahendab Reuters.
Nafta hinnad kukuvad täna koos ülejäänud finantsturgudega, sest kahtluse alla on seatud praeguste vaktsiinide efektiivsus omikrontüve vastu, vahendab Reuters.
Elektrilevi tõstab hindu
Riiklik jaotusvõrguettevõte Elektrilevi tõstab alates 1. märtsist 3 protsenti võrgutasu, see tõuseb 3 sendilt kilovatt tunni eest 3,1 sendile (31,4 eurole megavatt-tunni eest).
Riiklik jaotusvõrguettevõte Elektrilevi tõstab alates 1. märtsist 3 protsenti võrgutasu, see tõuseb 3 sendilt kilovatt tunni eest 3,1 sendile (31,4 eurole megavatt-tunni eest).
Lääne-Viru suurpõllumehe seakasvatuse pankrotipessa jäi 1,22 miljonit eurot
Kohus lõpetas aasta põllumehe tiitliga pärjatud Lääne-Virumaa põllumajandusettevõtja Indrek Klammeri OÜ Kupna Mõis pankrotimenetluse lõpparuande kinnitamisega, seakasvatusega tegelenud ettevõtte võlausaldajatel jäi kokku saamata 1,22 miljonit eurot.
Kohus lõpetas aasta põllumehe tiitliga pärjatud Lääne-Virumaa põllumajandusettevõtja Indrek Klammeri OÜ Kupna Mõis pankrotimenetluse lõpparuande kinnitamisega, seakasvatusega tegelenud ettevõtte võlausaldajatel jäi kokku saamata 1,22 miljonit eurot.