A. Le Coq Jõuluporter võitis Soomes jõuluõllede testi

03. detsember 2004, 13:54

Soome juhtiva päevalehe Helsingin Sanomat korraldatud jõuluõllede testi
kolmeteistkümne õllemargi seas võitis teist aastat järjest A. Le Coq Jõuluporter.

A. Le Coqi teatel hindas erinevatest asjatundjatest koosnev 4-liikmeline žürii Jõuluporterit kokku 18 punktiga 20st võimalikust. Jõulutoitude, eriti just jõulusingi, kõrvale tunnistati sobivaimaks rootsi õlu Arboga Julöl, mis koondhindena kogus 14 punkti, jäädes üldedetabelis jagama 7.-9. kohta.

Žürii lemmikud olid veel saksa õlled Ayinger Winter-Bock ja Aecht Schlenkerla, mis jagasid üldarvestuses 2.-3. kohta, kogudes kumbki 17 punkti. Neile järgnesid 16 punktiga belgia õlu Gouden Carolus Christmas ning prantsuse õlu Cuvee De Noel Brune. Testis osalenud Saku Porter kogus 14 punkti, jäädes jagama 7.-9. kohta.

Jõuluõllede testis osalesid Nokian Joluluolut, Olvi Jouluolut, Hartwall Jouluolut ja Koff Jouluolut Soomest, Gouden Carolus Christmas Belgiast, Young?s Christmas Pudding Ale ja Christmas Ale Inglismaalt, A. Le Coq Jõuluporter ja Saku Porter Eestist, Aecht Schlenkerla ja Ayinger Winter-Bock Saksamaalt, Arboga Julöl Rootsist, Cuvee de Noel Brune Prantsusmaalt.

Soome kontsernile Olvi Oy kuuluv A. Le Coq Group omab 100% A. Le Coq Tartu Õlletehase ja Ösel Foodsi; 96,06% Läti õlletehase Cesu Alus ja 83,07% Leedu õlletehase Ragutis AB aktsiatest. A. Le Coq Group?i Eesti ettevõtete tooteportfelli kuuluvad õlu, long-drink, siider, mahlad, karastusjoogid, spordijoogid ja veed.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing