• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Natura 2000 varjutab Rootsi tsemenditootja tulevikku

  Väike sinine lill - palu-karukell ? varjutab Rootsi Gotlandi saare suurima erasektori tööandja tsemenditootja Cementa tulevikuväljavaateid.

  Rootsi valitsus on 55 ha tsemenditehase maast kuulutanud Natura 2000 kaitsealaks, kuna seal kasvab 90% Rootsi palu-karukelladest. Sellel maa-alal enam lubjakivi kaevandada ei või, millega tehasel jätkub toorainet ca 20 aastaks. See võib ajendada Saksa kontserni Heidelberg Cement, kellele Rootsi Cementa kuulub, Gotlandil asuvat tehast sulgema, kirjutab Dagens Industri.
  ?Oleme väga ebakindlas olukorras. Kontserni juhtkond nõuab, et leiaksime lahenduse, mis kindlustab kaevandamisvõimalused vähemalt 50 aastaks,? ütles tehase juht Hans Gustafsson. Ilma kaitsealata jätkuks tehasele kuuluval maa-alal lubjakivi vähemalt 100 aastaks.
  Arvestades maailma tsemenditurul valitsevat tihedat konkurentsi ja ülepakkumist, pannakse pikaajalistele toormevarudele väga suurt rõhku. ?Slite tehase toodangut on väga lihtne asendada,? ütles Gustafsson.
  Samas on tsemendivabrik Gotlandil viimane suurem erasektori tööandja, kellelt otseselt ja kaudselt saavad tööd ca 1000 saare elanikku. Gotlandi tehase arvele langeb ligi miljard Cementa Sverige 1,2 miljardi SEKi suurusest käibest. Cementa Sverige aastatoodang on 2 miljonit tonni, mis katab kogu Rootsi tsemenditarbe ning 65% toodangust läheb eksporti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Eesti Energia viib Enefit Greeni börsile Lisatud intervjuu Aavo Kärmasega!
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.