• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Asbestiohvrid võitja staatuses

  Ehkki tööstuskonglomeraat ABB sai eelmisel nädalal tugeva tagasilöögi USA föderaalkohtult, lükates tagasi kompanii tütarettevõtte ettepanekud nn asbestiprotsessi lahendamiseks, on üldiselt asbestiprotsessi ohvrid viimase kuu suurimad võitjad, kirjutas ajaleht The Wall Street Journal.
  Pärast seda, kui president Bush 2. novembril tagasi valiti, on asbestiprotsesside tõttu pankrotikaitse all olevad kompaniide aktsiatesse ja võlakirjadesse investeerijad suurimad võitjad. 2001. aasta juunist pankrotikaitse all olnud ehitusmaterjalide tootja USG aktsia on veidi rohkem kui kuuga kerkinud 53 protsendi võrra. Tööstuskompanii Owen Corningsi aktsia hind on selle ajaga seismekordistunud. Nii mõnegi ettevõtte aktsia hind on selle ajaga võrreldes hüpanud koguni sadu protsente.
  Hinnaralli taga on uskumus, et USA Kongress võtab peagi vastu seaduse, mis lõpetab või vähemalt leevendab lõputud asbesti-, tubaka- ja muud protsessid, mis on endaga kaasa toonud ettevõtetele miljardeid dollareid kahjumit ning põhjustanud kümnete ja sadade ettevõtete pankrotte.
  Kui asbest põhjustavat väidetavalt inimestele kopsuvähki, siis samasugune mõju USA ja maailma ettevõtlusele on asbestiprotsessidel, mille ainsad võitjad ajakirja Fortune hinnangul vaid protsessiga tegelevad advokaadid. President Bushi üks valimiseelsetest lubadustest oli probleemile lahendus leida.
  ABB aktsia hind kukkus reedel 12 protsenti. Pärast mõningast toibumist eile oli ABB aktsia hind eile keskpäevaks langenud 0,8 protsendi võrra 6,22 ?veitsi frangini (Stockholmi börsil 36,30 Rootsi kroonini).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Kinni läinud panga omanikud jäid kohtus lõplikult kaotajaks
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.