Ebaõnnestunud teenuse sisseost toob kahju

ÄP 14. detsember 2004, 00:00

Nimelt on näiteks Jaapani päritolu fototehnika tootjal Olympusel lood digikaamerate tootmisega kehvad ja firma vaevleb kahjumis. Põhjus peitub asjaolus, et koguni 60% Olympuse nime ja logo kandvatest digikaameratest toodavad teised firmad. See omakorda ei võimalda paindlikult turu muutustega kaasa minna. Firmad, kes kõik enda kaubamärgiga kaamerad ise toodavad, näiteks fototuru liider Canon, omavad siin eelist.

Olympuse plaan näeb ette 10protsendilist teenuste sisseostu vähendamist ühe-kahe aasta jooksul. See peaks aitama kahjumis kaamerate tootmise osakonna taas jalule.

Olympuse kaamerate turuosa maailmas on vähenenud 2% võrra ja on väidetavalt 11%. Tootmisnumbrid näitavad kahanemistendentsi, kuid järgmise kahe aasta plaanid ennustavad 10?15% kasvu tänu uutele mudelitele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing