Sigade stress võetakse kontrolli alla

ÄP 15. detsember 2004, 00:00

Sel nädalal uue kaubamärgi Lihavürst kasutusele võtnud Tartumaal asuv AS Nõo Lihatööstus hakkas kvaliteedi tagamise nimel määrama kõikidel sealiha keredel stressi, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

?Stressilihast ei ole võimalik valmistada kvaliteetset sinki,? kinnitas Nõo Lihatööstuse juhatuse esimees Toomas Kruustük. Kruustüki sõnul on Eesti loomakasvatajad ja lihatööstused olnud stressilihast teadlikud aastaid, kuid keegi ei ole sellest probleemi tekitanud. Kruustüki andmeil näitavad nende Tartumaal Äksis asuvas tapamajas paari nädala vältel tehtud PH-taseme mõõtmised, et mõnest majandist ostetud sigadest on kuni 15 protsenti stressis.

Eesti Põllumajandusülikooli lihatehnoloogia instituudi dotsendi Riina Soidla kinnitusel stressiliha inimese tervisele mingit mõju ei avalda. Soidla sõnul põhjustab heleda ja vesise stressiliha sigade tapaeelne stress.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing