15. detsember 2004 kell 8:06

Börsikommentaar: Euroopas oodatakse börsidel positiivset päevaalgust

Euroopas oodatakse börsidel positiivset päevaalgust, seda USA keskpanga ootuspärase tegevuse valguses.

Eesti majandus on väga vähe USA omaga seotud, mistõttu meil ei tasuks üheselt paralleele vedada.

?See on hea uudis aktsiaturule,? ütles Vontobel Asset Managementi peastrateeg Thomas Steineman intressitõusu otsuse kohta. ?Niikaua, kuni intresse tõstetakse tugeva majanduse taustal, tähendab see seda, et ettevõtete majandustulemused on tasemel.?

Minu arust peaks intressitõus aktsiatele ja majandusele pikaajaliselt negatiivselt mõjuma, kuigi kogu USA on üks suur anomaalia. Seal on kõik teistmoodi ja uus, ka majandus.

Londonis indikeerisid detsembrikuise tähtajaga Prantsusmaa aktsiaindeks CAC 40 futuurid seda, et aktsiaturg võiks avaneda üheksa punkti eilsest sulgemistasemest kõrgemal. Briti FTSE 100 indeks võib alustada kaheksa punktise tõusuga 4730 punktil. Kihveofirma Cantor Indexi andmetel võib Saksa DAX indeks alustada seitse punkti eilsest sulgemishinnast kõrgemal.

Hetkel kuum