• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EU Gateway to Japan ? toetusprogramm ehitusettevõtjatele

  Euroopa Komisjon toetab motiveeritud ning Jaapani turust huvitatud ettevõtteid rahaliselt ning aitab mitmete ühiste tegevuste kaudu Jaapani turgu lähemalt tundma õppida. Alates novembrikuust on ettevõtjaile avatud ehitussektori taotlusvoor. Kolme aasta jooksul uut samalaadset võimalust pole ette näha ning seega on soovitatav Jaapani turust huvitatud ettevõtetel tegutseda kohe.
  Programmi sobivad ehitusmaterjalid, mis on väga kvaliteetsed, turvalised, tervislikud, mugavad, hästi kujundatud, universaalsed jne. Kui kõik tingimused on täidetud, võib väita, et tegemist on unistuste tootega, kuid erinevused tekivad nii toodete iseloomus kui ka konkreetse kasutuse puhul. Lubatud on peaaegu kõik, millega ehitusvaldkonnas tegutsevad materjalitootjad osaleda võivad.
  Taotlust ei ole keeruline täita, küll aga on selles mõned punktid, mille lahtikirjutamisel võib osutuda vajalikuks eelnev konsultatsioon. Nimetatud programmi koordineerib ning annab selle kohta konsultatsioone Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Euroinfo Keskus.
  Taotluste esitamise tähtaeg on tuleva aasta 25. veebruar. Osalemisankeeti saab täita ka internetis (www.koda.ee) või küsida taotlusvormi kaubandus-tööstuskojast.
  Edukas taotlus eeldab, et osaleval ettevõttel on täidetud kolm peamist tingimust: toode vastab programmi nõuetele, ettevõtjal on eelnev ekspordikogemus ja motivatsioon Jaapani turule minekuks.
  Taotluse kirjalik täitmine on osalt sõnastamise kunst, kuid ka siin on mõned reeglid, mida ettevõtjal enne kirjutama asumist teada tuleb. Seepärast on igati mõistlik huvi korral kokku leppida kohtumine koordinaatoriga, et koos üle vaadata nii toode kui ka kogu programm etappide kaupa. Peamine on taotluse juures siiski põhjendus, miks valida teiste hulgast just see ettevõte.
  Autor: Kairi Jõesalu
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Pangaaktsiad ei suutnud Balti börsiindeksit tõusule viia
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.