• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EU Gateway to Japan ? toetusprogramm ehitusettevõtjatele

  Euroopa Komisjon toetab motiveeritud ning Jaapani turust huvitatud ettevõtteid rahaliselt ning aitab mitmete ühiste tegevuste kaudu Jaapani turgu lähemalt tundma õppida. Alates novembrikuust on ettevõtjaile avatud ehitussektori taotlusvoor. Kolme aasta jooksul uut samalaadset võimalust pole ette näha ning seega on soovitatav Jaapani turust huvitatud ettevõtetel tegutseda kohe.
  Programmi sobivad ehitusmaterjalid, mis on väga kvaliteetsed, turvalised, tervislikud, mugavad, hästi kujundatud, universaalsed jne. Kui kõik tingimused on täidetud, võib väita, et tegemist on unistuste tootega, kuid erinevused tekivad nii toodete iseloomus kui ka konkreetse kasutuse puhul. Lubatud on peaaegu kõik, millega ehitusvaldkonnas tegutsevad materjalitootjad osaleda võivad.
  Taotlust ei ole keeruline täita, küll aga on selles mõned punktid, mille lahtikirjutamisel võib osutuda vajalikuks eelnev konsultatsioon. Nimetatud programmi koordineerib ning annab selle kohta konsultatsioone Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Euroinfo Keskus.
  Taotluste esitamise tähtaeg on tuleva aasta 25. veebruar. Osalemisankeeti saab täita ka internetis (www.koda.ee) või küsida taotlusvormi kaubandus-tööstuskojast.
  Edukas taotlus eeldab, et osaleval ettevõttel on täidetud kolm peamist tingimust: toode vastab programmi nõuetele, ettevõtjal on eelnev ekspordikogemus ja motivatsioon Jaapani turule minekuks.
  Taotluse kirjalik täitmine on osalt sõnastamise kunst, kuid ka siin on mõned reeglid, mida ettevõtjal enne kirjutama asumist teada tuleb. Seepärast on igati mõistlik huvi korral kokku leppida kohtumine koordinaatoriga, et koos üle vaadata nii toode kui ka kogu programm etappide kaupa. Peamine on taotluse juures siiski põhjendus, miks valida teiste hulgast just see ettevõte.
  Autor: Kairi Jõesalu
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Läti ükssarvikulootus kaasas lisaraha
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.