EU Gateway to Japan ? toetusprogramm ehitusettevõtjatele

Kairi Jõesalu 17. detsember 2004, 00:00

Euroopa Komisjon toetab motiveeritud ning Jaapani turust huvitatud ettevõtteid rahaliselt ning aitab mitmete ühiste tegevuste kaudu Jaapani turgu lähemalt tundma õppida. Alates novembrikuust on ettevõtjaile avatud ehitussektori taotlusvoor. Kolme aasta jooksul uut samalaadset võimalust pole ette näha ning seega on soovitatav Jaapani turust huvitatud ettevõtetel tegutseda kohe.

Programmi sobivad ehitusmaterjalid, mis on väga kvaliteetsed, turvalised, tervislikud, mugavad, hästi kujundatud, universaalsed jne. Kui kõik tingimused on täidetud, võib väita, et tegemist on unistuste tootega, kuid erinevused tekivad nii toodete iseloomus kui ka konkreetse kasutuse puhul. Lubatud on peaaegu kõik, millega ehitusvaldkonnas tegutsevad materjalitootjad osaleda võivad.

Taotlust ei ole keeruline täita, küll aga on selles mõned punktid, mille lahtikirjutamisel võib osutuda vajalikuks eelnev konsultatsioon. Nimetatud programmi koordineerib ning annab selle kohta konsultatsioone Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Euroinfo Keskus.

Taotluste esitamise tähtaeg on tuleva aasta 25. veebruar. Osalemisankeeti saab täita ka internetis (www.koda.ee) või küsida taotlusvormi kaubandus-tööstuskojast.

Edukas taotlus eeldab, et osaleval ettevõttel on täidetud kolm peamist tingimust: toode vastab programmi nõuetele, ettevõtjal on eelnev ekspordikogemus ja motivatsioon Jaapani turule minekuks.

Taotluse kirjalik täitmine on osalt sõnastamise kunst, kuid ka siin on mõned reeglid, mida ettevõtjal enne kirjutama asumist teada tuleb. Seepärast on igati mõistlik huvi korral kokku leppida kohtumine koordinaatoriga, et koos üle vaadata nii toode kui ka kogu programm etappide kaupa. Peamine on taotluse juures siiski põhjendus, miks valida teiste hulgast just see ettevõte.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing