EPL: Äritegevus vanalinnas soikub

21. detsember 2004, 07:58

Poed, salongid, restoranid ja bürood kolivad massiliselt Tallinna vanalinnast välja.

Aasta-aastalt aina jäigemaks muutuv parkimiskord on tekitanud olukorra, kus ettevõtted kolivad klientide mugavust silmas pidades Tallinna vanalinnast ära kesklinna või uutesse kaubanduskeskustesse, kirjutab Eesti Päevaleht.

Vanalinnas jääb järjest vähemaks tänavaid, kus autoga tohib liigelda. Parkimine muutub aina kallimaks ning parkimiskontrolörid teevad oma tööd matemaatilise täpsusega.

Kunagi Vene tänavas olnud IS Music Tradingu muusikatarvete pood kolis aprillis Rävala puiesteele. ?Uskumatult palju on neid, kes satuvad vanalinna üliharva, sest seal pole midagi teha. Ainult turistidele oma äritegevust suunata oleks rumal,? ütles firma tegevjuht Raivo Sersant. Kui pood paiknes Vene tänavas, oli tema sõnul juhuseid, kus kliendi auto teisaldati, kui ta oli korraks poodi sisse astunud.

Peale IS Music Tradingu on vanalinnast viimasel ajal ära kolinud kümneid firmasid, teiste hulgas ABC King, Klementi, West Sport jpt. Ka riigiasutusi on vanalinnast välja kolinud, näiteks politseiamet ja kodakondsus-migratsiooniamet.

ABC Kinga turundusjuhi Monica Voodi sõnul tundus ühtäkki, et kliendid ei leidnud enam teed vanalinna poodidesse. Suuremat huvi näitasid üles turistid, kuid nemad külastavad Tallinna peaasjalikult suveperioodil.

Uute kaubanduskeskuste ja büroohoonete valmimine on vanalinnas ka ärikinnisvara hinnad madalal hoidnud. Uute äripindade hinnad kesklinnas või selle läheduses on tunduvalt kõrgemad kui vanalinna äripindade hinnad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing