Tõus kandus Euroopa turgudele

Alvar Jõgeva 23. detsember 2004, 00:00

Euroopa aktsiate hinnad eile tõusid, kui Dow? tööstuskeskmine sulgus teisipäeval kolme aasta kõrgtasemel.

USA aktsiaturgudel puhkes aastalõpuralli. Dow? tööstuskeskmine sulgus kõrgeimal tasemel alates 2001. aasta juunist.

Euroopas esinesid tugevalt kaevandusfirmade aktsiad, kui vase hind kerkis 16 aasta kõrgtaseme lähedusse. Antofagasta aktsia hind kerkis 1,1 protsenti. (Firma omab vasekaevandusi T?iilis.) Maailma suurima kaevandusfirma BHP Billitoni aktsia hind tõusis 1,0 protsenti.

Investeerimispank Goldman Sachs oli positiivselt meelestatud naftasektori aktsiate suhtes, oodates firmadelt rekordilisi kasumeid käesolevas kvartalis. Goldman prognoosis, et naftafirmade kasumid suurenevad neljandas kvartalis üle 70 protsendi võrreldes mullusega. Nafta hind on samal perioodil kerkinud 57 protsenti. Samas märkis investeerimispank, et Euroopa naftakompaniide kasumitele annab hoobi nõrgenev dollar. Kuna naftatoodete hinnad on dollarites. Euroopa suurima naftakompanii BP aktsia hind tõusis 0,7 protsenti.

Skandinaavia börside lipulaevade Nokia ja Ericssoni aktsiad olid USA turgudel toimunud tõusu najal plusspoolel. Mobiiltelefonitootjate aktsiate hinnad kerkisid 0,5?1,6 protsendi võrra.

Eile ostupakkumise saanud Soome meediakontserni Alma Media aktsia hind jätkas tõusu. Firma I-seeria aktsia hind kerkis 2,5 protsenti, 12,10 euroni. Eile pakkus Norra meediakontsern Schibsted I-seeria aktsia eest 11,40 eurot.

Eile kell 18 olid kõik juhtivad Euroopa börsiindeksid plussis. Euroopa suuremate aktsiate liikumist kajastav indeks Stoxx 50 tõusis 0,6 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:59
Otsi:

Ava täpsem otsing