• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tõus kandus Euroopa turgudele

  Euroopa aktsiate hinnad eile tõusid, kui Dow? tööstuskeskmine sulgus teisipäeval kolme aasta kõrgtasemel.
  USA aktsiaturgudel puhkes aastalõpuralli. Dow? tööstuskeskmine sulgus kõrgeimal tasemel alates 2001. aasta juunist.
  Euroopas esinesid tugevalt kaevandusfirmade aktsiad, kui vase hind kerkis 16 aasta kõrgtaseme lähedusse. Antofagasta aktsia hind kerkis 1,1 protsenti. (Firma omab vasekaevandusi T?iilis.) Maailma suurima kaevandusfirma BHP Billitoni aktsia hind tõusis 1,0 protsenti.
  Investeerimispank Goldman Sachs oli positiivselt meelestatud naftasektori aktsiate suhtes, oodates firmadelt rekordilisi kasumeid käesolevas kvartalis. Goldman prognoosis, et naftafirmade kasumid suurenevad neljandas kvartalis üle 70 protsendi võrreldes mullusega. Nafta hind on samal perioodil kerkinud 57 protsenti. Samas märkis investeerimispank, et Euroopa naftakompaniide kasumitele annab hoobi nõrgenev dollar. Kuna naftatoodete hinnad on dollarites. Euroopa suurima naftakompanii BP aktsia hind tõusis 0,7 protsenti.
  Skandinaavia börside lipulaevade Nokia ja Ericssoni aktsiad olid USA turgudel toimunud tõusu najal plusspoolel. Mobiiltelefonitootjate aktsiate hinnad kerkisid 0,5?1,6 protsendi võrra.
  Eile ostupakkumise saanud Soome meediakontserni Alma Media aktsia hind jätkas tõusu. Firma I-seeria aktsia hind kerkis 2,5 protsenti, 12,10 euroni. Eile pakkus Norra meediakontsern Schibsted I-seeria aktsia eest 11,40 eurot.
  Eile kell 18 olid kõik juhtivad Euroopa börsiindeksid plussis. Euroopa suuremate aktsiate liikumist kajastav indeks Stoxx 50 tõusis 0,6 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.