Eesti Raudteest osaluse ära müünud Jarvis kavatseb müüa osaluse ka Londoni metroost

23. detsember 2004, 15:37

Eesti Raudtee erastamisest osalenud ning suvel osaluse ära müünud Jarvis kavatseb müüa oma osa Londoni metroost, teatas Financial Times.

Ajalehe teatel müüs Jarvis oma tütarettevõtte European Roads 24,5 miljoni naelsterlingi eest prantsuse transpordikompaniile Somaro ning kinnitas, et peab läbirääkimisi Hispaania Ferroviali grupiga oma osa Tube Lines müügiks. Viimane on konsortsium, mis opereerib osa Londoni allmaaraudteest.

Ei Ferrovial ega ka Jarvis soostunud kommenteerima pakkumise summat, kuid analüütikute hinnangute kohaselt võib see ületada 100 miljonit Suurbritannia naela (2,25 miljardit krooni). See on Jarvise üks suuremaid osalusi. Tube Lines müük on ka keskne osa Jarvise kavatsusest päästa kompanii kokkukukkumisest, kelle võlakoormat hinnatakse üle 240 miljoni naela (5,4 miljardi krooni) suuruseks.

Tube Lines kuulub võrdselt kolmele osanikule. Lisaks Jarvisele, ehituskontsernile Bechtel ning briti tütarettevõtte kaudu ehitusgigandile Ferrovial. Ajalehe teatel peab Jarvis analoogilisi läbirääkimisi ka investeerimisfirma Star Capitaliga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing