Kohus kinnitas Bergmanni süüdimõistva otsuse

27. detsember 2004, 15:03

Tartu linnakohtu kohtunik Ingeri Tamm kinnitas täna lihtmenetluse kokkuleppe, mille kohaselt tuleb Andres Bergmannil viibida trellide taga kolm ja pool aastat.

Lihtmenetluse kokkulepe sai teoks tänu sellele, et ERA Panga eksjuht Andres Bergmann tunnistas end süüdi riisumises ametiseisundi kuritarvitamise teel, ametialases võltsimises, ametiseisundi kuritarvitamises, dokumendi võltsimises ja pettuse teel varalise kahju põhjustamise katses ning oli nõus prokuröri pakutud kolme ja poole aastase vanglakaristusega.

Lisaks tunnustas Bergmann enda vastu esitatud tsiviilnõudeid kokku 15,7 miljoni krooni eest, millest osa tuleb tasuda solidaarselt ERA Panga endise finantsjuhi Peep Akkeliga.

Tartu maakohus kinnitas täna ka lihtmenetluse kokkulepped Peep Akkeli ja ERA Panga endise Tallinna regiooni direktori Raivo Lingi süüdistustes.

Kohus karistas Akkelit kaheaastase vanglakaristusega, millest pool aastat kulub kohesele ärakandmisele. Ülejäänud karistusaega ei pöörata täitmisele, kui Akkel ei pane kolme aasta jooksul toime uusi kuritegusid. Tartu õlletehases finantsjuhina töötav Akkel tunnustas tsiviilnõudeid veidi üle 11 miljoni krooni eest, millest osa tuleb tal tasuda solidaarselt Andres Bergmanniga.

OÜs Asto Vara projektijuhi ametit pidavat Raivo Linki karistas kohus ühe aasta ja üheksa kuu pikkuse vangistusega kaheaastase katseajaga.

Lisakaristusena kohaldas kohus kõigi kolme süüaluse suhtes ärikeelu.

Kui arvestada, et Andres Bergmann on juba vahi all viibinud kokku kümme ja pool kuud, jääb tal trellide taga olla veel kaks aastat ja seitse ning pool kuud. Hea käitumise korral võib Bergmann taotleda aga enda ennetähtaegset vabastamist kümne kuu pärast ehk järgmise aasta oktoobris.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing