Ülo Toomsalu • 11 jaanuar 2005

EPL: Estonian Air vähendab otselende Pariisi

AS Estonian Air vähendab alates veeburarist reisijate vähesuse tõttu otselende Pariisi.

Senise kolme korra asemel hakkavad firma lennukid Prantsusmaa pealinna lendama kaks korda nädalas, kirjutab Eesti Päevaleht.

Estonian Airi infojuht Epp Alatalu märkis, et kuna teisipäevaste lendude vastu Pariisi on klientide huvi oodatust väiksem, jäetakse need lennud veebruaris ja märtsis ära. Endiselt jäävad Estonian Airi lennukid Pariisi lendama neljapäeval ning pühapäeval. Alates aprillist viib Estonian Air Pariisi taas kolmel korral nädalas.

Alatalu sõnul ei ole praegu kavas ühtegi liini sulgeda, kuid üksikud muudatused lennuplaanis tulenevad kas või erakorralistest tellimuslendudest. Praegu valmistatakse ette suvisele lennuplaanile üleminekut, lisandub nii seniste liinide sagenemist kui ka uusi sihtkohti. Uued sihtkohad kavatseb lennukompanii anda teada lähipäevil.

Estonian Airi endine juht Erki Urva on varem öelnud, et lennufirma on uute sihtkohtadena kaalunud näiteks Itaaliat ja Hispaaniat.

Seda, millised on lennufirma eelmise aasta majandustulemused, ettevõte veel ei avalda, kuna audit alles käib, kuid kasumiks on ettevõtte nõukogu esimees Olev Schults pakkunud 5-6 miljonit krooni.

Hetkel kuum