Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kiirelt ja odavalt saab peolaua kaupluste köögist

  Kui ettevõttel on plaanis tellida peolauale salatit ja kõige lihtsamaid suupisteid, pole mõtet seda teha catering?i-firmast. Salati ja kõige lihtsamate suupistete tegemine ei käi catering?i-firmas teisiti kui kaupluste köögis. Samas saab kauplustest tellitud
  toidu catering?i-firma hinna­kirjaga võrreldes palju soodsamalt.
  Kauplused pakuvad salateid, liha- ja kalaseksereid, suupisteid, võileivatorte, mõningal määral delikatesse, kooke ning torte.
  Kõige suurem delikatessivalik on Stockmannis. Selveris ja Rimis on seevastu rõhk traditsioonilistel suupistetel.
  Selveris maksab keskmine tellimus ühe inimese kohta 100?150 krooni, Stockmannis 75 krooni ja Rimis 100 krooni. Prisma Peremarketist alates septembrist peolauda enam tellida ei saa.
  Tellimuste esitamine on kauplustes muutunud järjest mugavamaks ? lisaks kauplusest tellimuse esitamisele on nii Stockmannis, Rimis kui ka Selveris võimalus esitada tellimus telefoni teel.
  Eriti mugav on tellimus esitada interneti kaudu, kus aega rahulikult valida ja pilte võrrelda ? seda võimalust pakuvad Selveri ja Rimi köögid.
  Ettetellimuste aeg on kõikide kaupluste puhul sarnane ? laias laastus 24 tundi. Stockmannis saab tellimuse sisse anda kuni eelmise päeva kella 15ni, Selveris ja Rimis 12ni.
  Järeleandmisi tuleb aga teha mugavuse osas, sest peale Stockmanni kaubamaja ei toimeta ükski kauplus tellitut kohale. Firmades, kus on olemas autojuhid, pole see probleemiks, kuid olukorras, kus vaene sekretär tuiskab mööda kontorit ja teeb viimaseid ettevalmistusi, on transpordiküsimus paras peavalu.
  Kuigi tegemist on reeglina masstoodanguga, ei pea kvaliteedis pettuma, sest vaevalt et tavaliste salatite ja suupistete tegemine catering?i-firmas teisiti käib. Pigem on see turvaline, sest alati on võimalus enne väikse karbiga koju osta ja ära proovida. Nii jääb ära oht, et saate sellise maitseelamus, et kogu kallis toidukraam jääb vaagnale alles.
  Enamiku kaupluste puhul ei pea kartma ka seda, et toit on paigutatud plastiktopsidesse. Kõik tellitud toidud on paigutatud maitsekalt ühekordsetele vaagnatele ja liudadele.
  Selveri Köögi juhataja Reet Rum kinnitas, et Selveris on ettetellimiste osakaal viimase aastaga tõusnud üle 200% ning seda suures osas tänu internetitellimustele. Kas tegemist on rohkem eraisikule või firmadega, Rum öelda ei osanud, kuna kauba saab klient kätte siiski kauplusest ning vastavat statistikat peetud ei ole.
  Rimi Eesti tootmisspetsialist Vambola Moorese sõnul on eraisikute tellimused selgelt ülekaalus. Oma osa mängib ka asjaolu, et otseselt vahet ei teha, kes on maksja.
  Ometi võib kindlalt vahet teha kõiksugu kalendri ja tähtpäevade vahel. ?Kui muidu võib öelda, et valdavalt on ülekaalus tellimused 20-le inimesele ehk siis kodused sünnipäevapeod, siis jõulud, aastavahetus jms tähtpäevade ajal tellitakse toitu ka 100 või 300 inimese jaoks,? ütles Moores.
  Tähtpäevadel ja riiklikel pühadel Rimi Köögi tellimuste maht neljakordistub, lisas ta.
  Ka Stockmannis on valdav enamik peolaudade tellijatest eraisikud, kinnitas Stockmanni kaubamaja müüja Ene Ainsoo. Samas jõulude ajal on Ainsoo sõnul selges ülekaalus hoopis firmade tellimused.
  Peoteenindusfirma Frens Tartu tegevjuht Ene Seidla ütles, et jaekaupluste köökide viimaste aastate hüppeline areng pole nende teenust siiani mõjutanud. ?Meie ampluaad on ikka väga erinevad. Kaupluste kulinaariat ja catering?i võiks võrrelda igapäevase casual riietuse ja rätsepaülikonnaga. Kui üks on mugav masstoode, siis teine ekstra sinu jaoks õmmeldud kvaliteettoode,? tõi Seidla paralleeli.
  Catering on Seidla sõnul selgelt elitaarsem, mille puhul on oluline projektipõhine lähenemine, olgu tegemist siis 20 või 200 inimesega. Lisaks on vaagnatel ilusad garneeringud, kenad lauanõud ning soovi korral ka teenindus.
  Samas tõdes Seidla, et kõik oleneb siiski ürituse iseloomust ? alati pole ju mõtet teatriülikonda välja otsida. Nii on ta isegi üsna tihti soovitanud klientidele näiteks Stockmanni kööki, kui on näha, et see sobib kliendi vajaduste ja üritusega paremini.
  Autor: Annely Allik
 • Hetkel kuum
Avo Blankin: Saaremaa püsiühendus ja Rail Baltic võiks olla kaks ühes projekt
Eesti riik vajab infrastruktuuri arenguks visiooniga arhitekti-teenistust, ehitajad killustikku, saarlased aga püsiühendust, kirjutab pensionär Avo Blankin arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti riik vajab infrastruktuuri arenguks visiooniga arhitekti-teenistust, ehitajad killustikku, saarlased aga püsiühendust, kirjutab pensionär Avo Blankin arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
McDonald'si kasumit toetasid menüü kõrgemad hinnad
McDonald's avaldas ootuseid ületavad neljanda kvartali tulemused, müüki suurendasid kõrgemad menüühinnad, külastajate arv ja turundustegevus.
McDonald's avaldas ootuseid ületavad neljanda kvartali tulemused, müüki suurendasid kõrgemad menüühinnad, külastajate arv ja turundustegevus.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Coop Eesti uus juht vihjas, et kauplustekett on ostulainel
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Kaitsepiirangud ei lase Ida-Virumaal omavalitsuste hooneid renoveerida
Venemaa naabruse tõttu ei saa Ida-Virumaal ehitada ei tuule- ega päikeseparke, aga liginullenergiahoonete jaoks võiks vaja minna vähemalt üht kahest.
Venemaa naabruse tõttu ei saa Ida-Virumaal ehitada ei tuule- ega päikeseparke, aga liginullenergiahoonete jaoks võiks vaja minna vähemalt üht kahest.

Olulisemad uudised

Nulliring: palk tõuseb, aga poodi see raha ei jõua
Aasta lõpus vabalangusse läinud jaekaubanduse võiks tänavu päästa kosuv ostujõud, mida toidab palgatõus, kui laenukulud seda nulli ei sööks.
Aasta lõpus vabalangusse läinud jaekaubanduse võiks tänavu päästa kosuv ostujõud, mida toidab palgatõus, kui laenukulud seda nulli ei sööks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.