Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ametiühingud lähevad homme tänavatele

  Homme algavad ametiühingute ja tööandjate vahelised läbirääkimised 2006. aasta alampalga üle, sellele eelnevad hommikul teavitusüritused tänavatel.

  Teisipäeval kell 15 algavad Eesti Ametiühingute Keskliidus (EAKL) ametiühingute ja tööandjate vahelised läbirääkimised alampalga üle. Sellega seoses korraldab EAKL hommikul teavitusüritusi paljude Eesti linnade tänavatel, teatas EAKL.
  Esmakordselt lähevad ametiühingud taolise üleriigilise teavituskampaaniaga tänavatele. Möödujatele jagatakse lendlehti, mis selgitavad, miks peab alampalk tõusma järgmisel aastal 3300 kroonini. ?Meie aktsioonide töörühm otsustas septembris, et teavitame läbirääkimiste eel mitmesuguste kampaaniatega nii oma liikmeid, tööand­jaid kui ka laiemat avalikkust oma taotlustest,? märkis EAKLi esimees Harri Taliga. ?Lisaks Tallinnale kaasame aktsiooni kõik oma kuus piirkondlikku osakonda, et meie sõnum jõuaks võimalikult paljude inimesteni.?
  EAKL peab ainuvõimalikuks, et Eesti kiirest majanduskasvust saavad palgatõusu kaudu osa kõik töötajad ning tasuv peab olema ka kõige madalama palgaga töö. Alampalga saaja sissetulek ei tohi jääda väiksemaks keskmisest vanaduspensionist, mis järgmisel aastal tõuseb 3000 kroonini. ?Sama summa saab töötaja tuleval aastal kätte siis, kui 3300kroonisest palgast võtta maha tulumaks,? tõdes Taliga. ?Pole võimalik õigustada seda, kui mittetöötava pensionäri sissetulek ületab täiskoormusega tööl käiva inimese oma.?.
  2001. a. augustis leppisid ametiühingud ja tööandjad kokku, et alampalk peab kasvama kiiremini kui keskmine palk ning 2008. aastaks peab alampalk moodustama 41% keskmisest palgast. 2004.a. oli see näitaja 34 protsenti.
  EAKL on teinud mitu ettepanekut alampalga läbirääkimiste alustamiseks, tööandjad on seni toonud erinevaid ettekäändeid nende edasi lükkamiseks.
 • Hetkel kuum
Maailma suurima krüptobörsi juht: 2022 oli krüptole vastupidamise aasta
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Seitse soovitust edukaks koondamiseks
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Raadiohommikus: milline valimisloosung on kõige helisevam?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?

Olulisemad uudised

Vene naftatoodetele pakutakse 100dollarist hinnalage
Ühes Euroopa impordikeeluga soovib läänemaailm kehtestada Vene naftatoodetele hinnalae, Euroopa Liit kaldub võrdlemisi kõrge hinnalae ehk 100 dollari suunas diislikütuse barreli eest.
Ühes Euroopa impordikeeluga soovib läänemaailm kehtestada Vene naftatoodetele hinnalae, Euroopa Liit kaldub võrdlemisi kõrge hinnalae ehk 100 dollari suunas diislikütuse barreli eest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.