• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ametiühingud lähevad homme tänavatele

  Homme algavad ametiühingute ja tööandjate vahelised läbirääkimised 2006. aasta alampalga üle, sellele eelnevad hommikul teavitusüritused tänavatel.

  Teisipäeval kell 15 algavad Eesti Ametiühingute Keskliidus (EAKL) ametiühingute ja tööandjate vahelised läbirääkimised alampalga üle. Sellega seoses korraldab EAKL hommikul teavitusüritusi paljude Eesti linnade tänavatel, teatas EAKL.
  Esmakordselt lähevad ametiühingud taolise üleriigilise teavituskampaaniaga tänavatele. Möödujatele jagatakse lendlehti, mis selgitavad, miks peab alampalk tõusma järgmisel aastal 3300 kroonini. ?Meie aktsioonide töörühm otsustas septembris, et teavitame läbirääkimiste eel mitmesuguste kampaaniatega nii oma liikmeid, tööand­jaid kui ka laiemat avalikkust oma taotlustest,? märkis EAKLi esimees Harri Taliga. ?Lisaks Tallinnale kaasame aktsiooni kõik oma kuus piirkondlikku osakonda, et meie sõnum jõuaks võimalikult paljude inimesteni.?
  EAKL peab ainuvõimalikuks, et Eesti kiirest majanduskasvust saavad palgatõusu kaudu osa kõik töötajad ning tasuv peab olema ka kõige madalama palgaga töö. Alampalga saaja sissetulek ei tohi jääda väiksemaks keskmisest vanaduspensionist, mis järgmisel aastal tõuseb 3000 kroonini. ?Sama summa saab töötaja tuleval aastal kätte siis, kui 3300kroonisest palgast võtta maha tulumaks,? tõdes Taliga. ?Pole võimalik õigustada seda, kui mittetöötava pensionäri sissetulek ületab täiskoormusega tööl käiva inimese oma.?.
  2001. a. augustis leppisid ametiühingud ja tööandjad kokku, et alampalk peab kasvama kiiremini kui keskmine palk ning 2008. aastaks peab alampalk moodustama 41% keskmisest palgast. 2004.a. oli see näitaja 34 protsenti.
  EAKL on teinud mitu ettepanekut alampalga läbirääkimiste alustamiseks, tööandjad on seni toonud erinevaid ettekäändeid nende edasi lükkamiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.