• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Singapuri messi uudistelefonid

  Telefonitootjad esitlesid Singapuri messil nii ärikasutajaile sobivate võimalustega mobiile kui ka massiturule suunatud telefone.
  Hiina telefonitootja Huawei tutvustas messil uut GSM- ja 3G-võrkudes töötavat telefoni. Huawei U636 võimaldab pidada videosidet kahe mobiili vahel, kaamera on sel telefonil 1,3megapiksline. Kaamera on 180 kraadi pööratav ja neljakordse digisuumiga.
  U636 mängib MP3- ja MP4-faile, toetab multimeediasõnumite saatmist, Java rakendusi. Telefoni mälumaht on 40 megabaiti, millele lisaks saab kasutada SD-mälukaarti. Uudismudel kaalub 125 grammi ja peab kõneootel vastu üheksa päeva. Ilma vahepeal laadimata saab videokõnet pidada kuni ühe tunni. U636 tuleb müügile selle aasta sügisel.
  Huawei eelmine mudel U626 tunnistati aga Aasia parimaks kolmanda põlvkonna mobiiliks.
  Alcatel toob uudismudeli OT-S853 müüki veel sel kuul. Telefonil on eraldi nupud muusika kuulamiseks. MP3-formaadis failid saab salvestada kas telefoni või SD-mälukaardile. Muusikat saab kuulata ka sisseehitatud raadiost. Telefonil on 1,3megapiksline kaamera kaheksakordse suumiga. Sellega saab salvestada ka videopilti. Kolmesageduslikku mobiili saab teiste seadmetega siduda USB-, Bluetooth- või infrapunaühenduse kaudu.
  Ärikasutajale vajalikud funktsioonid on kalender ja ülesannete loetelu, mida võib sünkroniseerida arvutiga. Andmesideks on valida GPRSi ja kiirema EDGE-side vahel. Kõneootel püsib Alcatel OT-S853 ligi kaks nädalat.
  Motorola tutvustas Singapuris mitmeid massiturule suunatud tooteid. Kaks Motorola telefoni võitsid mobiilsidefirmasid ühendava GSMi Assotsiatsiooni hankekonkursi arengumaadele üliodavate mobiilide pakkumiseks. Motorola C113 ja C113a hakkavad maksma alla 400 kr. Eestis neid ei müüda, küll aga Venemaal ja Ukrainas.
  Lisaks tutvustas Motorola ka n-ö tavalisi uudismudeleid. Kahesageduslik C168 mahutab kuni 600 nime-numbrit, 250 SMSi, telefonil on 65 000 värviga ekraan, muudetava suurusega fondid, polüfoonilised helinad, MMSi tugi ja raadio. Telefoni saab laadida taustapilte ja ekraanisäästjaid. GPRS-toega mobiil püsib laadimata kuni kaks nädalat.
  Motorola C257 ja C261 on väliselt sarnased, C261 eristub kaamera poolest. Mõlemal on 65 000 värviga ekraan, MMSi tugi, valjuhääldi, kümme päeva kõneaega. Nii C257 kui ka C261 võimaldavad kasutada telefonis kiirsuhtlusprogrammi (IM), GPRSi, samuti saab neisse laadida pilte ja helinaid. Need kahesageduslikud telefonid jõuavad turule veel selle aasta sees.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs jätkas nädalat langusega
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.