Boeingu kvartalikasum kosus enam kui kaks korda

Kasumi kiire kasv tuli tänu kahanenud maksudele ja raketimootorite üksuse müügile. Kvartalikasum oli 1,01 miljardit dollarit ehk 1,25 dollarit aktsia kohta. Eelmisel aastal samal ajal oli kasum 456 miljonit dollarit ehk 56 senti aktsia kohta. Kompanii tõstis selle peale oma kogu selle aasta ja ka järgmise aasta kasumiprognoosi. Tänavu aasta lõpuks oodatakse kasumiks aktsia kohta 2,95 kuni 3,05 dollarit, mis on varem oodatust 20 senti rohkem. Tulevaks aastaks oodatakse 3,10 kuni 3,30 senti aktsia kohta, mis on varem prognoositust 10 senti rohkem. Aktsia reageeris eelturul tulemustele siiski langusega ning odavnes 1,5 protsenti.

Käive seevastu kahanes suvel toimunud streigi tõttu 4 protsenti, 12,6 miljardi dollarini.

Boeing tarnis eelmises kvartalis 62 lennukit. Se oli viis lennukit vähem, kui eelmisel aastal samal ajal, sest streigi tõttu töö tehases seisis. Lõppenud kolmas kvartal oli esimene uue tegevjuhi James McNerney käe all ja kohe õnnistati teda tööliste streigiga. McNerney suutis töötajate streigi lahendada 28 päevaga. See oli firma viimase 40 aasta lühim streik. Juhi andmetel kahandas streik kasumit umbes 25 kuni 30 senti aktsia kohta ning seetõttu jõuti valmistada ka 21 lennukit plaanitust vähem.

Boeing alandas streigi tõttu oma tsiviillennukite tootmise eesmärki varasemalt 320 lennukilt nüüd 290 lennukile. Eelmisel aastal saadeti müüki 285 lennukit. 2006. aasta tsiviillennukite müügi eesmärk jäeti 395 peale.

Hetkel kuum