Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Klienti aitavad turvateenuse üldtingimused

  Klient on alati keerulises olukorras, kui peab hakkama võrdlema erinevate turvateenuse pakkujate poolt esitatavaid lepingulisi tingimusi.
  Lepingud ja tingimused erinevad sageli palju sõnastuselt, vormilt ja pikkuselt, tekitades tunde, et küllap on võimalik põhjaliku uurimise korral leida olulisi ning, olenevalt teksti lugeja eelhoiakust, soodsaid või varjatult kahjulikke klausleid. Teatud määral on klient ja teenuse pakkuja oma huvide kaitsel vastaspooltel, kuid olemuslikult on nende eesmärk üks ? sõlmida mõlemale poolele vajalik kokkulepe.
  Kuna tänane turvaturg on äärmiselt konkurentsitihe, siis ühepoolsete tingimuste pealesurumise risk teenuse pakkuja poolt ei ole kuigi tõenäoline ning oleks isegi lühinägelik. Igapäevases praktikas on siiski sageli esinev olukord, kus valvelepingu sõlmimine venib, sest klient on võtnud vaevaks põhjalikult süveneda erinevate lepingute nüanssidesse. Kindlasti aitavad nii kliendil kui ka turvaettevõttel aega säästa Eesti Turvaettevõtete Liidu (ETEL) poolt välja töötatud tehnilise ning mehitatud valve üldtingimused.
  Üldtingimused on välja töötatud ja kooskõlastatud liitu kuuluvate turvaettevõtete poolt, ning nende loomisel ühtlustati kasutusel olevate lepingutekstide põhjal terminoloogia ning üldistati erinevates turvateenuse lepingutes reguleeritavad küsimused. Üldtingimused koondavad endas tehnilise valve ning mehitatud valveteenuse lepingulisi põhiküsimusi ning kajastavad turvateenuse osutamise head tava. Nagu igasuguste lepinguga lahutamatult seotud üldtingimuste puhul tavaks, võib poolte kokkuleppel teha lepingus üldtingimuste klauslite suhtes välistusi. Üldtingimuste kasutamine ei piira võimalust täiendavalt konkretiseerida ja täpsustada lepingu objekti ning teenuse osutamisega seotud praktilisi küsimusi, ega ole pooltele, sealhulgas liitu kuuluvatele turvaettevõtetele kohustuslik.
  Kliendil on võimalus avaldada soovi viidata lepingus üldtingimustele, kui lepingu lahutamatule osale. Ära jääb ajakulu lepingu detailide väljaselgitamisele ning saab kohe asuda lepingu korraldusliku poole juurde. Vähemalt turvaliitu kuuluvatele turvaettevõtetele peaks selline lähenemine olema vastuvõetav. Turvateenuse üldtingimustega saab tutvuda ETELi kodulehe teabekeskuse juhendite rubriigis.
  Autor: Veiko Jürisson
 • Hetkel kuum
Avo Blankin: Saaremaa püsiühendus ja Rail Baltic võiks olla kaks ühes projekt
Eesti riik vajab infrastruktuuri arenguks visiooniga arhitekti-teenistust, ehitajad killustikku, saarlased aga püsiühendust, kirjutab pensionär Avo Blankin arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti riik vajab infrastruktuuri arenguks visiooniga arhitekti-teenistust, ehitajad killustikku, saarlased aga püsiühendust, kirjutab pensionär Avo Blankin arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
McDonald'si kasumit toetasid menüü kõrgemad hinnad
McDonald's avaldas ootuseid ületavad neljanda kvartali tulemused, müüki suurendasid kõrgemad menüühinnad, külastajate arv ja turundustegevus.
McDonald's avaldas ootuseid ületavad neljanda kvartali tulemused, müüki suurendasid kõrgemad menüühinnad, külastajate arv ja turundustegevus.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Coop Eesti uus juht vihjas, et kauplustekett on ostulainel
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Kaitsepiirangud ei lase Ida-Virumaal omavalitsuste hooneid renoveerida
Venemaa naabruse tõttu ei saa Ida-Virumaal ehitada ei tuule- ega päikeseparke, aga liginullenergiahoonete jaoks võiks vaja minna vähemalt üht kahest.
Venemaa naabruse tõttu ei saa Ida-Virumaal ehitada ei tuule- ega päikeseparke, aga liginullenergiahoonete jaoks võiks vaja minna vähemalt üht kahest.

Olulisemad uudised

Nulliring: palk tõuseb, aga poodi see raha ei jõua
Aasta lõpus vabalangusse läinud jaekaubanduse võiks tänavu päästa kosuv ostujõud, mida toidab palgatõus, kui laenukulud seda nulli ei sööks.
Aasta lõpus vabalangusse läinud jaekaubanduse võiks tänavu päästa kosuv ostujõud, mida toidab palgatõus, kui laenukulud seda nulli ei sööks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.