Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Julge otsustada!

  Kirjutasin kevadel Äripäeva börsitoimetuse investorirubriigis 29aastasest naisest Kristinast. Ta oli esimene omasooliste seas, kes julges avalikult rääkida oma kogemustest raha teenima panemise ja kasvatamise valdkonnas. Ta töötas tol ajal ühes firmas lihtsa logistikuna. Pärast Äripäevas ilmunud lugu tema katsetustest investeerimise valdkonnas ja tuttavate innustust sai Kristina juurde nii palju enesekindlust, et võttis kätte ja kirjutas üles kõik nõrgad kohad, mis tema arvates nende firma logistikasüsteemis olid. Siis võttis julguse kokku ning langetas otsuse, et läheb ja räägib nendest nõrkadest kohtadest oma ülemusele, selle firma juhile. Nii ta ka tegi. Kui ülemus oli ta ära kuulanud ja piinlikult vaikides mõne sekundi oma lõuga süganud, ütles ta: ?Kristina, ole nii kena, pane kokku meie logistikaosakond ja hakka seda ise juhtima.? Noor naine jutustas mulle pärast, et tal pidi süda pika vaikimise ajal saapasäärde langema, aga kui hiljem oli tunne, nagu tahaks rõõmust lakke hüpata. Kõik juhtus tänu sellele, et ta julges langetada otsuse ja tahtis asju muuta.
  Dilemma ? Äripäeva uus ajakiri ettevõtlikele naistele ? kutsub üles naisi katsetama ise firma juhina või muu ettevõtliku teoga, sest võita on omaalgatusest palju, kaotada aga vaid üks kogemus.
  Miks otsustasime ajakirjale nimeks panna Dilemma? Aga sellepärast, et igaühel on vaja teha elus valikuid, langetada otsuseid. Iga astutud samm on millegi kasuks otsustamine ja millestki loobumine. Esmapilgul võivad valikud tunduda keerulised ja olukord, kus parajasti viibitakse, väljapääsmatu. Aga tagantjärele arenguid hinnates selgub, et õige oli võtta vastu keerulisem, aga see-eest huvitavam ülesanne. Kindlasti on väga raske astuda esimene samm ja liikuda turvalisest töövõtja elust välja ebakindlasse tööandja rolli. Või julgeda tahta hakata reatöötajast teisi juhendama ja nende eest vastutama.
  Ettevõtlike naiste ajakirja Dilemma idee sündiski Äripäeva toimetuses sellest, et ajakirjanikena nägime, kui palju on meie ümber tublisid edukaid naisi, kes saavad otsuste langetamisega suurepäraselt hakkama ning suudavad sealjuures hästi tööd ja pereelu sobitada.
  Eks vahel tuleb edukuse ja pingsa töö eest ka lõivu maksta, aga selle eest ei ole kaitstud keegi.
  Dilemma esimese numbri toimetajana olen väga huvitatud Teie arvamustest uue ajakirja kohta. Kui Teil tekkis tunne, et tahaks midagi öelda või ise kirjutada, siis läkitage teated teele ?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Tõnu Mertsina: ekspordi väljavaade on kiiresti halvenemas
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Läti saab Rail Balticule sõjalise liikuvuse raha
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Väike-Maarja suurim maja leidis ostja
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.