Ülo Toomsalu • 12. detsember 2005 kell 6:18

PM: Riigieelarve ei soosi Edelaraudtee plaane

Läinud nädalal kinnitatud riigieelarvega eraldati Edelaraudteele nende soovitust 16 miljonit krooni väiksem summa.

Sel sügistalvel on Edelaraudtee korduvalt väljendanud seisukohta, et juhul, kui riigipoolne toetussumma tulevaks aastaks nende oodatule ei vasta, on rongifirma sunnitud mõtlema liinide sulgemise ja osa töötajate koondamise üle. Seda juba uuest aastast, milleni on aega vaid paar nädalat, kirjutab Postimees.

Läinud nädalal sai uus riigieelarve kinnitatud ja rongifirmale ei ole selles järeleandmisi tehtud. Riigikogu rahanduskomisjonist teatati Postimehele, et eelarve kohaselt on Edelaraudtee submissiooniks 142 miljonit. Rongifirma ise nägi toetussummat oluliselt suuremana, nende seisukoht oli, et toetussumma suurus peaks olema 158,4 miljonit.

Rongiettevõtte juhatuse liige Kalvi Pukka ei soovinud reedel hetkeseisu kommenteerida, öeldes, et läbirääkimised Edelaraudtee ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi vahel pole veel läbi.

«Meie siiras lootus ja soov on jätkata ikkagi seniste reisijamahtude teenindamist,» lausus ta. «Ma ei ütle, et olukord on lootusetu ja et on surmkindel fakt, et mingid liinid pannakse kinni.»

Hetkel kuum