ÄP fototoimetus • 12. detsember 2005 kell 22:00

Tõnis Palts intressivõlaga maksuvõlglaste nimekirjas

Tõnis Palts nõudis kohtule esitatud kaebuses nii maksuhalduri kevadel tehtud maksuotsuse kui ka vaideotsuse tühistamist. Samuti taotles ta esialgse õiguskaitsena kohustada maksuhaldurit kustutama oma nime maksuvõlglaste nimekirjast. Tallinna halduskohus rahuldas taotluse.

Maksu- ja tolliamet kaebas otsuse edasi ning ameti erikaebusest tingituna tühistas Tallinna ringkonnakohus augustikuise määrusega halduskohtu määruse ja jättis Tõnis Paltsu suhtes esialgse õiguskaitse kohaldamata. Ringkonnakohtu põhjenduste kohaselt tuleb intressivõla avalikustamine vaidlustada eraldi toiminguna.

Nüüd on Tallinna ringkonnakohtu määrus jõustunud ja Tõnis Paltsu võlgnevus on maksuvõlglaste avalikus nimekirjas, sõnas maksu- ja tolliameti pressiesindaja Liis Plakk.

?Maksukorralduse seaduse § 115 lg 1 kohaselt, kui maksukohustuslane ei ole tasunud maksu seadusega sätestatud tähtajaks, on ta kohustatud arvestama ja tasuma tähtajaks tasumata maksusummalt intressi. Käesoleval juhul on isik maksusumma tasunud. Ja võlgnevuse puhul on tegemist intressikohustusega summas 9,3 miljonit krooni, millelt eraldi intressi ei arvestata,? selgitas Plakk.

Tõnis Palts viibis eile välismaal ja ei saanud maksuvõlglaste nimekirja sattumist kommenteerida.

Kohtuistung toimub järgmise aasta märtsis.

Autor: ÄP

Hetkel kuum