12. detsember 2005 kell 12:05

Vene prokuratuur süüdistab Neftjanoi panka, võimalikud poliitilised motiivid

Venemaa prokuratuur korraldas läinud nädalal reidi Neftjanoi panka, mis väidetavalt on tegelenud rahapesuga, vahendab Bloomberg.

Süüdistused on alusetud, ütles Neftjanoi kontserni juht Boriss Nemtsov, endine asepeaminister president Boriss Jeltsini valitsemise ajal. ?Selline tegevus õõnestab pangandussüsteemi ning halvendab riigi investeerimiskliimat.?

Nemtsov, kes on endine Paremjõudude Liidu juht, ei välista reidide taga poliitilist sõnumit.

?On olemas versioon, et prokuratuur käivitas selle kampaania panga vastu sellepärast, et mul on head suhted Mihhail Kasjanoviga,? ütles Nemtsov. Kasjanov, kes oli Venemaa presidendi Vladimir Putini esimene peaminister, on üks võimalik kandidaat 2008. a Venemaa presidendivalimistel.

Hetkel kuum