Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinkist kolmveerand miljardit läinud

  Tallinki aktsia hind langes reedel 76,98 kroonini (4,98 euroni) ehk 2,57 protsenti eilsest sulgemishinnast ning 6,7 protsenti avalikust esmaemissioonist madalamale.
  Kauplemine oli kahe eelmise päevaga võrreldes aktiivsem. 358 tehingu käigus vahetas omanikku üle poole miljoni aktsia, mis andis aktsia käibeks 45,5 miljonit krooni. Aktsiate esmaemissiooniga võrreldes on Tallink kaotanud oma turuväärtusest 750 miljonit krooni.
  Pärast Tallinki börsiletulekut on Tallinna börsil nüüd üheksa ettevõtet, mille turuväärtus ületab miljardit krooni.
  Eesti Telekomi ning Tallinki turukapitalisatsioonid ületavad 10 miljardit krooni. Telekomiettevõtte väärtus on eilse seisuga 16,2 ning Tallinki väärtus 10,4 miljardit krooni. Tallinki ümber toimuva möllu varjus on miljardi krooni turuväärtuse ületanud ka Baltika (1,1 miljardit krooni).
  Peale ülalnimetatute kuuluvad miljardiklubisse veel Merko Ehitus (5,1 miljardit krooni), Tallinna Vesi (4,2 mld kr), Tallinna Kaubamaja (2,4 mld kr), Norma (1,3 mld), Saku (1,2 mld krooni) ja Harju Elekter (1,1 miljardit krooni).
  Starmani turuväärtus on praegu veidi alla 0,8 miljardi krooni ehkki esimesel börsipäeval käis korraks üle miljardi krooni taseme ka tema.
  Kui eelmistel päevadel võis öelda, et Tallinki aktsia elab oma elu ning ülejäänud turg oma elu, siis nüüd tundub, et Tallinki aktsia ebaedu hakkab mõjutama ka teiste aktsiate hinnaliikumist. Kümne likviidsema aktsia hinnaliikumist peegeldav Äripäeva indeks langes 0,33 protsendi võrra 1907,07 punktini. Lisaks Tallinki aktsiale odavnesid Tallinna Kabamaja (0,54%), Eesti Telekom (0,27 protsenti) ning Tallinna Vesi (0,22 protsenti).
  Ka Harju Elektri aktsia hind oli enne börsipäeva lõppu miinuses (päeva alguses siiski plussis), kuid päeva lõpuks jäi aktsia hind nullipoisiks. Käibe poolest jäi aga nullipoisiks, st aktsiaga ei sooritatud ühtegi tehingut, Starmani aktsia.
 • Hetkel kuum
Jaeinvestoreid tuleb üha tõsisemalt võtta
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Apple andis investoritele külma duši Suurim langus kuue aasta jooksul
Apple teatas suurimast tulude langusest enam kui kuue aasta jooksul ja süüdistas selles tarneprobleeme.
Apple teatas suurimast tulude langusest enam kui kuue aasta jooksul ja süüdistas selles tarneprobleeme.
Investorid läksid Enefit Greeni ja võtsid juhid pihtide vahele
Investeerimisklubi esimene börsifirma külastus Enefit Greeni kätkes endas põhjalikku sisekaemust ettevõttesse ning investorite võimalust küsida juhtidelt, mida hing ihkab.
Investeerimisklubi esimene börsifirma külastus Enefit Greeni kätkes endas põhjalikku sisekaemust ettevõttesse ning investorite võimalust küsida juhtidelt, mida hing ihkab.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Ministeerium värbas Ragn-Sellsi arendusjuhi asekantsleriks
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) uueks transpordi asekantsleriks kinnitati Sander Salmu, kes alustab ametis 13. märtsil.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) uueks transpordi asekantsleriks kinnitati Sander Salmu, kes alustab ametis 13. märtsil.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Elva vallajuhid pääsesid kriminaalkahtlustusest Summad olid liiga väikesed
Elvas iseendaga seotud spordiklubidele toetust määranud linnaisade tegevuses kuritegu ei leitud, sest summad olid väikesed ja nende otsuste mõju toetuste andmisele jäi napiks. Politsei uurib nüüd asja väärteomenetluses.
Elvas iseendaga seotud spordiklubidele toetust määranud linnaisade tegevuses kuritegu ei leitud, sest summad olid väikesed ja nende otsuste mõju toetuste andmisele jäi napiks. Politsei uurib nüüd asja väärteomenetluses.

Olulisemad uudised

Euroopa teeb vastukäigu USA rohetoetustele. Väiksemad riigid vaatavad kartusega
Selleks, et USA ei meelitaks Euroopast ära kõiki taastuvenergiasektori investeeringuid, soovib Euroopa Komisjon avada riigiabi kraanid veel kolmeks aastaks. Väiksemates liikmesriikides tekitab see muret.
Selleks, et USA ei meelitaks Euroopast ära kõiki taastuvenergiasektori investeeringuid, soovib Euroopa Komisjon avada riigiabi kraanid veel kolmeks aastaks. Väiksemates liikmesriikides tekitab see muret.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.