Hea maitse ilmub

Heidi Vihma 20. jaanuar 2006, 00:00

Söömine ja joomine on kõikide elusolendite esmane vajadus. Aga meie, inimesed, oleme sellest eluspüsimise allikast aastasadadega välja arendanud keerulised rituaalid, lihtsast kõhutäitmisest on saanud peaaegu et kunst ja teadus.

Läbi aegade on hea toidu ja joogiga mõnulemine olnud kõige laiemalt levinud naudingu saamise viis. Ja kui seda veel sõpradega jagada... Puhkepäeva uus rubriik “Hea maitse” tahab anda oma panuse, et toidunaudingud õitseksid ja kasvaksid, et Eesti toidukultuuri hakataks käima imetlemas lähedalt ja kaugelt, ja et meie lugejad oleksid kursis kõigi gastronoomia-alaste uudistega.

“Hea maitse” ei juhi ega õpeta, me ei hakka hea maitse diktaatoriteks. Aga nagu juba pastor ja rahvavalgustaja Otto Reinhold von Holtz 1814. aastal kirjutas “Jut on Koroke, Öppetus on se Iwwa”, ei tahaks jääda oma söögi- ja joogilugudega ainult meelelahutajaks. Loodame, et leiate meie rubriigist kasulikke viiteid, mida omaenda maitse ja meelega järele proovida.

Anname teada uutest söögikohtadest ja jätkame ka restoranide testimist. Kui kokad ja restoranid võistlevad või auhindu saavad, oleme kohal ja kirjutame sellest. Oleme kohal ka siis, kui koos toiduga pakutakse veel midagi meeldivat, olgu see siis teatrietendus, muusika või kunst. Kirjutame veinist, aga ei käi peale veinitundmise üksikasjadega, las see jääb spetsialistide hooleks. Aga neile, kes oma veiniteadmisi või toiduvalmistamise oskusi tahavad edasi arendada, otsime välja sobivad kursused ja kirjutame uutest koolitusvõimalustest. Et restoranis mitte hätta jääda, pakume teile menüüdes sagedamini esinevate sõnade seletusi, aga ka spetsialistide kommentaare restoranietiketile. Ja kui leiame kusagilt midagi maitsvat, jagame seda ka oma lugejatega.

Head isu!

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:36
    Otsi:

    Ava täpsem otsing