• OMX Baltic−0,33%301,29
  • OMX Riga0,02%893,52
  • OMX Tallinn0,56%2 081,11
  • OMX Vilnius−0,12%1 199,62
  • S&P 500−0,11%6 198,01
  • DOW 300,91%44 494,94
  • Nasdaq −0,82%20 202,89
  • FTSE 1000,28%8 785,33
  • Nikkei 225−0,49%39 790,85
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%92,78
  • OMX Baltic−0,33%301,29
  • OMX Riga0,02%893,52
  • OMX Tallinn0,56%2 081,11
  • OMX Vilnius−0,12%1 199,62
  • S&P 500−0,11%6 198,01
  • DOW 300,91%44 494,94
  • Nasdaq −0,82%20 202,89
  • FTSE 1000,28%8 785,33
  • Nikkei 225−0,49%39 790,85
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%92,78
  • 20.01.06, 00:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Hea maitse ilmub

Söömine ja joomine on kõikide elusolendite esmane vajadus. Aga meie, inimesed, oleme sellest eluspüsimise allikast aastasadadega välja arendanud keerulised rituaalid, lihtsast kõhutäitmisest on saanud peaaegu et kunst ja teadus.
Läbi aegade on hea toidu ja joogiga mõnulemine olnud kõige laiemalt levinud naudingu saamise viis. Ja kui seda veel sõpradega jagada... Puhkepäeva uus rubriik “Hea maitse” tahab anda oma panuse, et toidunaudingud õitseksid ja kasvaksid, et Eesti toidukultuuri hakataks käima imetlemas lähedalt ja kaugelt, ja et meie lugejad oleksid kursis kõigi gastronoomia-alaste uudistega.
“Hea maitse” ei juhi ega õpeta, me ei hakka hea maitse diktaatoriteks. Aga nagu juba pastor ja rahvavalgustaja Otto Reinhold von Holtz 1814. aastal kirjutas “Jut on Koroke, Öppetus on se Iwwa”, ei tahaks jääda oma söögi- ja joogilugudega ainult meelelahutajaks. Loodame, et leiate meie rubriigist kasulikke viiteid, mida omaenda maitse ja meelega järele proovida.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Anname teada uutest söögikohtadest ja jätkame ka restoranide testimist. Kui kokad ja restoranid võistlevad või auhindu saavad, oleme kohal ja kirjutame sellest. Oleme kohal ka siis, kui koos toiduga pakutakse veel midagi meeldivat, olgu see siis teatrietendus, muusika või kunst. Kirjutame veinist, aga ei käi peale veinitundmise üksikasjadega, las see jääb spetsialistide hooleks. Aga neile, kes oma veiniteadmisi või toiduvalmistamise oskusi tahavad edasi arendada, otsime välja sobivad kursused ja kirjutame uutest koolitusvõimalustest. Et restoranis mitte hätta jääda, pakume teile menüüdes sagedamini esinevate sõnade seletusi, aga ka spetsialistide kommentaare restoranietiketile. Ja kui leiame kusagilt midagi maitsvat, jagame seda ka oma lugejatega.
Head isu!

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    2 k 14 p 23 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele