Poola PKN Orlen huvitub ka Ventspils Naftast

08. august 2006, 10:32

Poola kütusekontsern PKN Orlen on huvitatud Läti valitsusele kuuluva 38,62% osaluse omandamisest Ventspils Naftas, kirjutab tänane majandusleht Biznes Baltija.

Uus omanik saab omandiõiguse Ventspilsi naftaterminalile, kuhu suubub Venemaa Druzba naftajuhe. Praegu on torujuhe kuiv, kuna pärast nädalapäevad tagasi toimunud leket peatas Venemaa torujuhtme kaudu nafta pumpamise, tekitades toormeprobleemi Leedu Mazeikiu naftatehasele.

Poola Orlen võitis kasahhide ja Vene firmade ees hiljuti konkursi Mazeikiu Nafta 84,36% aktsiate omandamiseks. Samas pole Poola firmal oma toormevarusid. Leht kirjutab, et kui poolakad ostavad üles ka Ventspils Nafta, võivad kasahhid ja venelased Ventspilsi üldse oma transiidisadamate nimistust välja arvata ning torujuhe jääbki kuivaks.

Ventspils Nafta vastu on lisaks Poola Orlenile huvi ilmutanud Rosneft, Kazmunaigaz ning finantskorporatsioon Citigroup, kirjutab leht.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing