Sviit õppelaenu suuruse summa eest

Ralf-Martin Soe 12. september 2006, 00:00

Radisson SASi 133ruutmeetrises Presidendi sviidis on öö veetnud eelmine USA president Bill Clinton, Prantsusmaa president Jacques Chiraq, endine Hiina Rahvavabariigi president Jiang Zemin ja muusik Joe Cocker.

Presidendi sviidi letihind on 15 992 krooni ning selle raha eest saab viie toaga hotelliruumi, mis asub 21. korrusel. Siin on magamistuba, kabinet, koridor läbi kahe korruse, elutuba ja söögituba. Lisaks tavapärastele ärikliendi luksustele saab sviidi kasutaja kasutada turn-down service'it: hotelli toateenindaja tuleb ja valmistab toa ette - tõmbab kardinad ette ja teki voodi pealt ära.

"Presidendi sviit on mõeldud eelkõige suurte delegatsioonide jaoks. Tihti on delegatsiooni juht Presidendi sviidis ning liikmed tavalistes sviitides. Siiski seisab Presidendi sviit enamiku aega tühjalt," kommenteeris Radisson SASi müügidirektor Kersti Vaino.

Päris iga inimene tänavalt sviiti kasutada ei saa, see tuleb ette tellida ning hotell kontrollib ka inimese tausta.

Tallinna vanalinnas paiknevas viietärnihotellis Kolm Õde on kõige kallim 70ruutmeetrine Piano sviit, mille eest tuleb maksta 10 500-11 000 krooni, sõltuvalt sellest, kas seal ööbib üks või kaks inimest. Kolme Õe marketingidirektori Kreet Poopuu sõnul on selle toa täitumus 50%.

Eripäradena on ruumis käsitsi valmistatud Estonia klaver ning kingakarp, millesse pandud kingad ära viksitakse.

Hotellis on peatunud Saksamaa president Horst Köler, Soome peaminister Matti Vanhanen ja NATO peasekretär Jaap de Hoop Scheffer.

14 850krooni eest saab veeta öö Pühavaimu tänaval asuvas viietärnilises Schlössle hotellis. Schlössle hotelli müügidirektori Anton Jolkini sõnul leiab sviit rakendust vähemalt ühel ööl nädalas. Schlössle sviit asub pööningul. Üle 90 ruutmeetri suuruses sviidis on kaks suurt tuba, mullivann, saun.

Sviidi kliente on müügidirektori jutu järgi kolme liiki. Kõigepealt ärimehed, kes tulevad Eestisse, siis kõrgema klassi turistid ning lõpuks pruutpaarid, sageli Eestist pärit

Schlössle sviidis on ööbinud mitmekordne autoralli maailmameister Tommi Mäkinen, Coca-Cola direktor ja miljardärist investor Herbert Allen ning muusik Alice Cooper.

Pealinnast väljas saab sviidi odavamalt. Näiteks Rakvere Wesenberghi hotellis maksab kalleim sviit - Arvo Pärdi sviit - 2000 krooni ning Paide Nelja Kuninga Hotellis saab saunaga sviidi 2200 krooni eest, ühele inimesele aga 1650 krooni. 40-45ruutmeetrises sviidis on magamistuba, suur puhketuba, nõupidamislaud kuuele ning saun.

Kuulsatest külastajatest tõi hotelli finantsjuht Lea Laig välja eelmise presidendi Lennart Meri ja praeguse presidendi Arnold Rüütli.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing