• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Skanska ehmatas investoreid

  Skanska aktsia hind kukkus eile kella 17ks Stockholmi börsil 5,2 protsenti, 123 Rootsi kroonini.
  Maailma suuruselt kolmanda ehituskompanii III kvartali käive vähenes 0,8 protsenti, 31,928 mld Rootsi kroonini ehk 54,2 mld Eesti kroonini. Ettevõtte puhaskasum vähenes aastataguse ajaga 17,4 protsenti, 801 mln Rootsi kroonini ehk 1,36 mld Eesti kroonini. SME Direkti küsitluse andmeil ootasid analüütikud ettevõtte kasumiks 955 mln Rootsi krooni.
  "Selles kvartaliaruandes oli vaid üks oluline asi," ütles Cheuvreux' analüütik David Hallden Bloombergile. "Tähtis oli ehitus USAs, kus marginaalid, müük ja esitatud tellimused on selgelt oodatust hullemad. USA ehitusturg on tugeva surve all." Tema soovitus Skanska aktsiale on "turutootlusest madalama tootlusega aktsia".
  USA turg annab kolmandiku Skanska käibest. Ehitusprojektide käive kukkus 17 protsenti ja tellimused 22 protsenti.
  Ka Põhjamaade regiooni suuruselt teise ehituskompanii NCC aktsia hind langes 2,7 protsenti, 158,50 Rootsi kroonini.
  Hinna/kasumi suhtarvu alusel on ettevõte aktsia madalate killast - P/E vaid 13,3. Kuid täpselt samasugust lugu võib rääkida ka Tallinna börsil olevatest ehitusettevõtetest. USAs võivad ehituskompaniid tunduda tasuta einete moodi - näiteks KBH Home'i aktsia P/E on 4,2. Paraku on ehitus- ja kinnisvarabuum kestnud väga kaua, seda eriti USAs. Ehituskompaniide aktsiad on aga tsüklilise iseloomuga. Ja tsükliliste aktsiate kohta on öeldud, et neid tasub osta siis, kui hinna ja kasumi suhe on kõrge.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Balti börsid taastuvad täna eilsest langusest
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Starship sai laenu 50 miljonit eurot
Eestlaste asutatud pakirobotifirma Starship Technologies saab Euroopa Investeerimispangalt 50 miljonit eurot rahastust teadus- ja arendustegevuste edendamiseks.
Eestlaste asutatud pakirobotifirma Starship Technologies saab Euroopa Investeerimispangalt 50 miljonit eurot rahastust teadus- ja arendustegevuste edendamiseks.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.