13. november 2006 kell 9:38

Valka ehitatakse rahvusvaheline kõrgkool

Investeeringuteks loodetakse saada raha Euroopa Liidu fondidelt, Läti ja Eesti riigilt, Valga ja Valka linnavalitsuselt ning Läti ülikoolilt. Suurem osa projekti rahast läheb infrastruktuuri arendamiseks, kirjutas Valgamaalane.

Projekti tutvustamisel nimetati seda lähiaastakümne kõige olulisemaks nii Valka kui Valga jaoks. Sellest võidavad nii eestlased kui lätlased. Kohalikel noortel avaneb võimalus saada kvaliteetset haridust kohapeal.

Rõhutati, et projekti õnnestumise korral tekivad juba mõne aasta pärast ideaalsed võimalused kõrghariduse omandamiseks.

Arenguvisiooni on kaks linna omavahel kokku leppinud - Valkas hakatakse koolitama kõrgharidusega spetsialiste, Valgas pakutakse kutseharidusteenust.

Valka õppekeskuses plaanitakse hakata õpetama raamatupidamist, rahvusvahelist majandust ja äri, pedagoogikat jm.

Õppekeskuse arengukava näeb 2010. aastaks ette kümmet õppeprogrammi, mida hakatakse edasi andma läti, inglise ja vene keeles. Õppureid oodatakse põhiliselt Eestist, Lätist ja Venemaalt, aga ka teistest riikidest. Samuti töötatakse välja täiendõppeprogrammid. Tahetakse luua võimalus omandada programme e-õppe teel. Plaanis on rajada ka suveülikool.

Õppekeskus peaks valmima 2010. aastaks.

Hetkel kuum