Ilves esitab kaitseväe juhataja kandidaadiks Laaneotsa

16. november 2006, 14:58

President Toomas Hendrik Ilves esitab
kaitseväe juhataja kandidaadiks kindralmajor Ants Laaneotsa.

Täna Kadriorus kogunenud riigikaitse nõukogu toetas üksmeelselt president Ilvese ettepanekut esitada riigikogule uue kaitseväe juhataja kandidaadiks Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste ülem kindralmajor Ants Laaneots, teatas presidendi kantselei.

Ka Riigikogu kõigi fraktsioonide esindajad, kellega riigipea eelnevalt kohtus, eelistasid kaitseväe juhataja kandidaadina kindralmajor Laaneotsa.

Vabariigi President tänas Riigikaitse Nõukogu istungil Riigikogu esimehe Toomas Vareki poole pöördudes parlamenti hea koostöö ning viitseadmiral Tarmo Kõutsi tagasiastumisavalduse kiire menetlemise eest. Riigikogu vabastas kaitseväe juhataja ametist 14. novembril.

“Meil kõigil tuli tegutseda tempokalt, et juhtida riigikaitse stabiilsemasse perioodi ning ma tänan seadusandlikku võimu toetuse eest,” ütles president Ilves. “Loodan, et selline mõistmine riigikaitseliste küsimuste lahendamisel jätkub meie vahel ka tulevikus.”

Enne Riigikaitse Nõukogu istungit andis riigipea lõunasöögi kaitseväe juhataja ametist lahkunud Tarmo Kõutsile. “Ta on kuus aastat juhtinud kaitseväge, see on olnud tõsine töö, kaitsevägi on saanud järjest paremaks ja minu tänusõnad selle eest,” ütles president Ilves.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. November 2006, 14:57
Otsi:

Ava täpsem otsing