20. november 2006 kell 6:47

Ühine tele- ja raadiomaja maksab ligi miljard krooni

Uus tele- ja raadiomaja kerkib kesklinnast välja, Rahumäe küljele Tuisu tänavale. 2,39-hektarine krunt võimaldab ehitada nüüdisaegse ring-häälinguhoone avarate stuudiotega, lisaks jääb piisavalt ruumi kompleksi edaspidi laiendada.

Eesti Raadio juhatuse esimees Margus Allikmaa ütles, et konkreetsetest summadest on veel vara rääkida, kuid ilmselt ulatuvad ehituskulud miljardi krooni lähedale. Ehitamine aga ei alga ilmselt enne 2008. aastat, kirjutas Eesti Päevaleht.

Milline uus hoone täpselt välja nägema hakkab, selgub pärast arhitektuurikonkurssi ja võidu-töö alusel hoone detailplaneeringu kehtestamist.

Suuremad muudatused on ette nähtud eelkõige uute tele-stuudiote rajamisel. Eesti Televisiooni juhatuse esimees Ainar Ruussaar ütles, et praegustes neljakandilistes stuudiotes on keeruline korralda lavastuslikke sõusid ja kuus uut stuudiot tulevad kindlasti parema planeeringuga. "Oluliselt suuremad need ei tule, sümfooniaorkester ja koor sinna endiselt ära ei mahu," täpsustas Ruussaar. Kõne all on ka ühe püsikujundusega stuudio loomine näiteks hommikuse telesaate tarbeks.

Hetkel kuum