• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ooperiga uhkelt pankrotti

  KaivConsorti ajutise pankrotihalduri Indrek Lepsoo hinnangul tegi mittetulundusühingu juhatus raskeid juhtimisvigu. "Kui juhatusel oli selgus majas, et taotletud toetusraha ei tule, oleksid nad pidanud vabaõhuooperist loobuma," räägib Lepsoo. "Isegi kui kõigile kuuele Toomemäe varemete taustal lavastatud etendusele oleks välja müüdud kõik 800 kohta, poleks piletitulu eelarveauku kinni katnud."
  Lepsoo andmeil ulatub KaivConsorti võlakoorem ligi 2 miljoni kroonini, millest suurema osa moodustab umbes 140 inimese saamata jäänud töötasu. "MTÜ ainus vara on kostüümid, mille müümine suurtele teatritele on küsitav, sest kõik nad tavatsevad valmistada oma lavastuste jaoks ise kostüümid," lisab Lepsoo. Eile KaivConsorti pankrotiavaldust arutanud Tartu maakohus teeb oma otsuse teatavaks 14. detsembril.
  KaivConsorti projektijuhi Indrek Kaunissaare kinnitusel on nad suutnud kõigile osalejatele ära maksta umbes kolmandiku palgast. "Me lootsime Tartu linna peale, mis veel kuu pärast etendusi jagas lubadusi, et kaaluvad meie 240 000 krooni suuruse toetuse rahuldamist," räägib Kaunissaare. "Tegime omast arust head asja ja ka Tartu linn on nimetanud "Carmeni" üheks Tartu suvesündmuseks."
  Kaunissaare kinnitusel esitasid nad rahapalveid mitmele institutsioonile, kuid ainus, kellelt nad veidi alla 10 000 krooni toetusraha said, oli Tartu Kultuurkapital. "Eesti Kultuurkapitalist öeldi meile kohe otse välja, et mittetulundusühing ärgu mitte trügigugi ooperimaailma," ütles ta.
  Tartu abilinnapea Jüri Sasi sõnul küsis KaivConsort oma suurprojekti jaoks raha liiga hilja. "Sügisel olid nad kindlad, et saavad oma jõuga hakkama ja küsisid linnalt vaid tegutsemisluba Toomemäel," seletas Sasi. "Kevadel küsitud summa oli aga reservfondi jaoks liiga suur."
  Kaks aastat tagasi juulis lõpetati poole tuuri pealt kultusfilmi "Vallatud kurvid" ainetel lavale toodud motomuusikali "Hermese kannul" etendused.
  "Hermese kannul" produktsioonifirmale OÜ Limelight Productions sai saatuslikuks vale eelarveplaneering. Näiteks Tallinna etendustega plaaniti teenida 1,2 miljonit krooni, kuid tegelikult laekus piletitulu vaid 0,2 miljonit krooni. Limelight Productionsi ainuomanik Kristian Hein katkestas planeeritud etendused. Kuu aega hiljem algatas Ida-Viru maakohus ettevõtte pankrotimenetluse, kuid see rauges pankrotti väljakuulutamata, sest vara firmal ei olnud. Limelight Productionsi ajutise pankrotihalduri Tarmo Villmani sõnul jäi näitlejatel ja etenduse abipersonalil osa väljateenitud palgast saamata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.