Tartus avatakse Eesti suurim moodne ettevõtlusinkubaatori hoone

Mariliis Pinn 30. november 2006, 12:56

Homme avatakse Tartu Teaduspargis Eesti
suurim kaasaegse infrastruktuuriga ettevõtlusinkubaatori hoone.

„See on suurim arenguhüpe Teaduspargi 14-aastase ajaloo jooksul,” ütles Teaduspargi direktor Toomas Noorem, „mul on väga hea meel, et Teaduspargi asutajad on leidnud võimaluse asuda Teadusparki jõuliselt arendama.”

3000m2 üldpinnaga inkubaatorihoone ehitamist finantseerivad Phare programmi raames Euroopa Liit 15,6 miljoni, Eesti riik 12 miljoni, Tartu linn 2,6 miljoni krooniga. 10 miljonit krooni omafinantseeringut katab Tartu Teaduspark laenuvahendite arvelt, teatas Teaduspark.

Inkubaatori kontori- ja laboripinnale oodatakse uuendusmeelseid alustavaid ettevõtjaid, kellele lisaks infrastruktuurile pakutakse ka mitmesuguseid konsultatsiooni- ja koolitusteenuseid.

Käesoleva aasta kevadel kiitis Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus heaks ka Tartu Teaduspargi inkubatsioonikeskuse arendamise projekti, mille kaudu toetatakse järgmise kahe aasta jooksul alustavate firmade arengut koolituste ja konsultatsiooniteenuste abil kokku ligi 3 miljoni krooniga, millest 75% pärineb EAS Ettevõtlusinkubatsiooniprogrammist ja 25% tuleb Tartu Teaduspargi omavahenditest.

Teaduspargis asub hetkel üle 40 firma, kes tegutsevad peamiselt IT, biotehnoloogia, nanotehnoloogia ja elektroonika valdkonnas.

Baltikumi vanima teaduspargi asutajad ja toetajad on Tartu Ülikool, Füüsika Instituut, Maaülikool, Tartu linn ja riik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. November 2006, 14:10
Otsi:

Ava täpsem otsing