2 detsember 2006

Iiri ajaleht: Gaidari ei mürgitatud

Iiri politsei näib olevat jõudnud veendumusele, et eelmisel nädalal Dublini lähedal salapäraselt haigestunud Venemaa kunagist valitsusjuhti Jegor Gaidari ei mürgitatud.

Arstid pole seni siiski suutnud tema haiguse põhjust välja selgitada, vahendas Postimees Irish Independendit. Radioloogiaeksperdid pole leidnud paikadest, kus Gaidar vahetult enne tervisehäiret käis, ka ühtegi jälge radiatsioonist.

Ajalehe andmetel mõõdeti radiatsioonitaset nii Dublinist lääne pool Maynoothi linnakeses asuvas Iiri Rahvuslikus Ülikoolis, kus Gaidar esines 24. novembril, kui ka lähedalasuvas John Connolly nimelises haiglas Blanchardstownis, kus Venemaa endist valitsusjuhti lühiajaliselt raviti.

Haigla arstid rääkisid hoopis, et Gaidaril olid gastroenteriidi ehk salmonellamürgistuse algusfaasi sümptomid, mida ka raviti.

«Nad ei leidnud ühtegi märki sellest, et Gaidari oleks mürgitatud või ta oleks saanud kiiritada,» kirjutab Irish Independent.

Gaidari pressiesindaja rääkis aga täna Vene uudisteagentuuridele, et Iiri arstid ei pannud patsiendile üldse kindlat diagnoosi, vaid andsid edasi ainult oma analüüside tulemused, millest selgub, et Venemaa endise valitsusjuhi organismi elutegevuses toimusid lühikese aja jooksul «radikaalsed muutused».

Hetkel kuum