• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reiljan: keskkonnaraha saab vabalt ka mind tundmata

  Eile andis aripaev.ee lugejatele intervjuu Rahvaliidu juht, maadevahetuse skandaali tõttu keskkonnaministri kohalt tagasi astuma pidanud Villu Reiljan.
  Kas Teilt on seoses maadevahetuse tehingutega politsei poolt selgitusi võetud?
  Politsei ei ole minu vastu huvi tundnud.
  Miks Teile ei meeldi Hans H. Luik?
  Me saame täitsa normaalselt läbi. Hans H. Luik käis minu juubelil ja mina tema pulmas. Üks kontekstist välja kistud lause leheveergudel ei ole küll see, mis mind temaga tülli ajaks.
  Miks räägivad Rahvaliidu poliitikud euroabirahast justkui oma kampaaniarahast, mida nad saavad oma suva järgi jagada?
  Rahvaliit ei ole sellest kunagi nii rääkinud. Euroraha jagamine on nii reguleeritud, et seda ei ole kellelgi võimalik oma suva järgi jagada. Tegemist on opositsiooni loodud müüdiga.
  Kas ilma Teid tundmata on võimalik Eestis saada keskkonnainvesteeringuteks olulist summat?
  Vabalt. Kogu aeg on saadud. Keskkonnainvesteeringute jagamise otsustab nõukogu.
  Miks ei olnud Rahvaliidu juhi kohale vastaskandidaati?
  Seda peab küsima teiste meeste käest. Ma ei saa ju hakata ise endale vastast otsima.
  Ju siis mulle vastu hääletanud paarikümnel inimesel ei olnud piisavalt mehisust, et avalikult oma soosik üles seada. Kui mind esimest korda Rahvaliidu esimeheks valiti, oli ka vastaskandidaat olemas.
  Kas oleksite valmis olema valitsuses koos IRLiga või sotsidega? Kuulates Teie sõnavõtte näib, et need erakonnad on kõige halva taga, mis Eestis iial juhtunud.
  Me oleme Res Publicaga ühes valitsuses olnud ja selle eest peaks päevas tervist kahjustava töö eest liitri piima saama. Isamaal ja sotsidel on olnud otsuseid, mis on Eesti riigile ja rahvale kalliks maksma läinud. Ainuüksi Eesti Raudtee erastamine maksis tuhat krooni igale Eesti inimesele. Elektrijaamade erastamine oleks olnud katastroof.
  Milliste argumentidega kandideeriksite ettevõttesse, kui vastaksite tavapärasele töökuulutusele?
  Mul nii elu- kui ka juhtimiskogemust ja tasakaalukat meelt piisavalt ning erialane kvalifikatsioon ka alles. Õppimisvõimet ja -himu on samuti küllalt.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.