Edgar Savisaar: Mart Laaril ei ole õigust kodakonduse teemal sõna võtta

18. detsember 2006, 09:37

Edgar Savisaar kirjutas Postimehes, et
vastutus eriliste teenete eest kodakondsust andes on suur, samas ei näe ta
mingit takistust Andrei Filatovile kodakondsuse andmisel.

"14. detsembri Postimehes on Mart Laar moraliseerinud teemal "Eesti kodakondsusega ei tohi äritseda". Temal on küll kõige vähem õigust sel teemal sõna võtta. Liiga palju on tema ajal antud kodakondsust inimestele, kelle puhul näeb isegi palja silmaga julgeolekuriski või labast äri. 1993. aastal sai eriteenete eest kodakondsuse üks hämara taustaga relvaärifirma Koneston juhte Julius Gertzmann. Ei saanudki nüüd tagantjärele selgeks, kes ja mis põhjustel selleks ettepaneku tegi, aga otsustas selle küsimuse Laar, tollane peaminister," kirjutas Savisaar.

"Andrei Filatov sponsoreeris ühte filmi, mida ei tehtud, tõsi küll, mitte Venemaal, vaid ühe Eesti Vabariigis asuva MTÜ poolt. See film osutus väidetavalt ideoloogiliselt kallutatuks. Vastust küsimusele, miks see film tehti ja mida sellega öelda taheti, ei tuleks küsida muidugi mitte Filatovilt, vaid nendelt, kes filmi tegid - s.o autoritelt," kirjutas Savisaar.

"Nii et vastutus eriliste teenete eest kodakondsust andes on suur ja küllap ka ministrid kaaluvad neid küsimusi enne otsustamist põhjalikult," nentis Savisaar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. December 2006, 11:19
Otsi:

Ava täpsem otsing