• OMX Baltic0,22%300,68
  • OMX Riga0,06%893,52
  • OMX Tallinn0,12%2 071,16
  • OMX Vilnius0,3%1 206,04
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 1000,00%8 822,91
  • Nikkei 225−0,3%39 692,65
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,85
  • OMX Baltic0,22%300,68
  • OMX Riga0,06%893,52
  • OMX Tallinn0,12%2 071,16
  • OMX Vilnius0,3%1 206,04
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 1000,00%8 822,91
  • Nikkei 225−0,3%39 692,65
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,85
  • 15.03.07, 16:50
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Kruuda, Lamboti ja Ormi asemel on liidus Loim, Kert ja Proman

Toiduainetööstuse liidu üldkoosolek valis uue juhtkogu liikmeteks Peetr Loimi (AS Spratfil juhataja), Jüri Kerti (õlleliidu juht) ning Ants Promani (ASi Leibur tegevdirektor), teatas liit.
Eelmisest juhtkogust jätkavad Enn Kunila – AS Liviko ning Anti Orav- AS Põltsamaa Felix juhataja.
Toiduliidu volikogu esimees Oliver Kruuda ning ase-esimehed Olle Horm ja Kadi Lambot esitasid lahkumisavaldused nädal tagasi. Uus volikogu esimees valitakse esitatud kandidaatide seast Toiduliidu järgmisel üldkoosolekul, mis on planeeritud 12.aprillile. Praegu asendab volikogu esimeest volikogu aseesimees Enn Kunila.
Üldkoosolekul kinnitati Toiduliidu tegutsemise kesksed eesmärgid ja peamised tegevussuunad. Lisaks seni edukalt ellu viidud tööle toiduainetööstuse kui terviku konkurentsivõimelisuse edendamisel, oma liikmete huvide esindamisel ja kaitsmisel, keskendutakse uue strateegia alusel keskmise suurusega ja väikeettevõtete otse kaasamisele, nende hääle kaalukamale esindamisele.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Konkreetse sammuna uue suuna juurutamisel viidi sisse ka vastavad muudatused liidu põhikirjas, suurendades juhtkogu liikmete arvu 7-ni, mis annab tulevikus võimaluse kaasa rääkida liidu tegemistes suuremal arvul liikmetest.
Toiduliidu tegevjuht Sirje Potisepp tunnistas, et õhus on värsked tuuled ja liidu tegevus muutub juba lähiagadel palju jõulisemaks ning sektorit laiemalt haaravaks. “Meie elujõulisusest annab tunnistust 3. mail esmakordselt Eestis toimuv toiduainetööstuse aastakonverents. Samal, toiduainetööstuse päeval, kuulutatakse välja ka "Parim Toiduaine 2007" konkursi võitjad," sõnas Potisepp lähiaja ettevõtmistest rääkides.
Eesti Toiduainetööstuse Liit on 1993. aastal asutatud Eesti toiduainetööstuse ettevõtete ja erialaliitude poolt eesmärgiga olla oma liikmete ja tööstusharu huve esindav arvestatav partner avalikule sektorile, rahvusvahelistele organisatsioonidele ning teistele asutustele ning olla tööstusharu esindusorganisatsioon, omades laiapõhjalist liikmeskonda.
Toiduliit on Eesti Tööandjate Keskliidu, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ning Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja liige. Alates 2004. aastast on Toiduliit CIAA (Euroopa Liidu Toidu- ja Jookidetööstuse Konföderatsiooni) täisliige.

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    2 k 10 p 5 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele