Mariliis Pinn • 20. aprill 2007 kell 8:06

Tartu ülikooli rektorikandidaadiks esitati Margit Sutrop

19. märtsil 2007 võttis Tartu Ülikooli sotsiaalteaduskonna nõukogu vastu otsuse esitada rektori kandidaadiks professor Margit Sutrop.

Sotsiaalteaduskonna prodekaani Halliki Harro-Loidi sõnul oli Margit Sutropi esilagne valimisplatvorm sotsiaalteaduskonna jaoks sobivaim, teatas teaduskond. „Väikeste erialade toetamine – ja sotsiaalteadused on väikesed erialad – ning ülikooli juhtimise demokratiseerimine on sotsiaalteaduskonna jaoks olulised punktid ,” ütles Harro-Loit.

Margit Sutrop on sündinud 1963. aastal Tartus. Ta lõpetas 1986. aastal Tartu Riikliku Ülikooli ajakirjandise eriala cum laude. Filosoofiadoktorikraadi kaitses Margit Sutrop Konstanzi Ülikoolis 1997. aastal summa cum laude. Ta on ennast täiendanud Suurbritannias, Norras, Saksamaa, Šveitsis ja USAs. Praegu on Margit Sutrop TÜ praktilise filosoofia professor, filosoofia osakonna juhataja ning juhib alates 2001. aastast TÜ eetikakeskust. Tema peamised uurimisvaldkonnad on moraalifilosoofia, ühiskonna- ja poliitikafilosoofia, bio- ja meditsiinieetika, keelefilosoofia, esteetika ja kirjandusteooria.

Hetkel kuum